Actualitat

 • Pàgina 2 de 335
 • En democràcia, Vot x Tothom

  26/02/2019

  En democràcia, Vot x Tothom

  El 2019 es produiran un seguit d’eleccions -al Congrés i Senat espanyol el 28 d'abril, i les municipals i europees, el 26 de maig-  i no tothom podrà votar ni ser votat. Aquest dret estarà reservat per a les persones que tinguin nacionalitat espanyola. Les organitzacions que conformem la Plataforma pel Dret a Vot (la Coordinadora d’ONG Solidàries, l’Espai Antiracista i Girona Acull), portem anys lluitant per la igualtat de drets per a tothom i posem en marxa una nova campanya de sensibilització.

 • Recurs del mes de març

  25/02/2019

  Recurs del mes de març

  El divendres 15 de març celebrem el dia mundial del consum responsable. Per aquest motiu us proposem tot un seguit de materials pedagògics i de sensibilització per a què pugueu dur-los als vostres centres i poblacions.

   

  Uns materials que podeu demanar en préstec gratuït des d'avui mateix a: recursos@solidaritat.org

   

  Aprofitem per animar-vos a fer una ullada a dues exposicions noves que se'ns ha cedit des de terres de ponent sobre el Concurs Internacional Humoràlia 2015 amb vinyetes a tot color sobre els Drets Humans, i una segona exposició sobre el Dret a l'Habitatge digne als camps de refugiats de Tindouf.

   

 • Identificacions racistes

  25/02/2019

  Identificacions racistes

  Entre un 40 i un 50% de les denúncies vinculades a cossos de seguretat pública, corresponen a conflictes que comencen amb una identificació policial per perfil ètnic. És a dir, una identificació que no respon a un acte en concret sinó als trets físics o ètnics d’una persona.En general, les persones migrants o pertanyents a minories ètniques tenen el triple de probabilitats que les persones blanques de ser parades per a una identificació.

 • Manifest: La Coordinadora d’ONG Solidàries se suma a la vaga general

  19/02/2019

  Manifest: La Coordinadora d’ONG Solidàries se suma a la vaga general

  L’assemblea de la Coordinadora d’ONG Solidàries sempre ha estat a favor del Dret a Decidir. Per a nosaltres, es tracta d’un dret humà fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i en d’altres articulats de tractats internacionals ratificats per Espanya, com el Pacte pel Drets Civils i Polítics.

 • Salima Abdessamie: «Intentem donar una resposta constructiva als problemes quotidians»

  19/02/2019

  Salima Abdessamie: «Intentem donar una resposta constructiva als problemes quotidians»

  Salima Abdessamie va néixer a Taourit, al Marroc. Amb 12 anys, la seva família va establir-se a Salt on actualment és molt coneguda pel seu activisime en diverses entitats i per les seves col·laboracions a Ràdio Salt. I és que des d’adolescent ja va destacar pel seu caràcter solidari i participatiu, un tret que la va dur a estudiar Animació Sociocultural, primer, i Ciències Socials, després. La Salima és, actualment, la responsable de gestió, administració i projectes educatius, a Azahara ONG.

 • Jocs Feministes

  13/02/2019

  Jocs Feministes

  Quin país va ser el primer en aprovar una llei contra la discriminació de les persones homosexuals? Quina causa ha defensat l'activista Justa Montero? Coneixes alguna de les principals fotògrafes que van documentar la Guerra Civil espanyola? El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries us proposa una tarda de jocs feministes, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

 • Un any de constants violacions de drets humans

  13/02/2019

  Un any de constants violacions de drets humans

  Diverses entitats de juristes, ONG de drets humans i familiars dels presos polítics van presentar la setmana passada l'informe jurídic “Ñ_NY. España - Catalunya, más de diez años de conflicto político, más de un año de violaciones de derechos humanos y de represión”. Un treball que detalla  les vulneracions de drets fonamentals que s'han produït a Catalunya des de l'any 2017 fins ara, arran del conflicte polític amb l'Estat espanyol. El Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat és una de les entitats que dona suport a aquest informe.

 • Marxem? Brigades solidàries 2019

  12/02/2019

  Marxem? Brigades solidàries 2019

  Si tens ganes de conèixer altres realitats, d'aportar el teu granet de sorra en la construcció d'un món millor, de combatre les desigualtats amb l'acció...potser estàs pensant en participar en una brigada solidària aquest estiu. Unes quantes entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries organitzen estades solidàries a diversos llocs dels cinc continents. Vols saber-ne els detalls?  FOTOS: Chilldren of Africa, Nou Sol i SETEM

 • Pàgina 2 de 335