Actualitat

 • Pàgina 2 de 338
 • 1,8 bilions de dòlars en despesa militar

  30/04/2019

  1,8 bilions de dòlars en despesa militar

  L'any 2018 el món va gastar 1,822 bilions de dòlars en despesa militar. O el que és el mateix: 239 euros per persona i any. Una despesa que creix un 2,6% i se situa als nivells de la Guerra Freda. Els Estats Units, la Xina, l'Aràbia Saudita, l'Índia i França, al capdavant d'aquesta despesa, representen el 60% de la despesa militar global. Són dades de l'Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) i traduïdes, ara, per FundiPau

 • Jornada Anual. 25 anys de trajectòria

  29/04/2019

  Jornada Anual. 25 anys de trajectòria

  Algú recorda la consulta social sobre el deute extern que vam fer l'any 2000? O la visita de Rigoberta Menchú, nobel de la Pau, a Salt i Girona, el  1998? Recordeu la caravana solidària cap al Sàhara? I la Mostra de Teatre Inclusiu que vam dur a més de 10 municipis? La campanya pel Dret a Vot, amb consultes al carrer, del 2007? O com ens va emocionar el discurs de recollida del Premi Solidaritat al 2014? Vint-i-cinc anys donen per molt!  Per aquest motiu, l'assemblea anual d'aquest 2019 vol ser més que una jornada de treball. Volem que sigui també, punt de trobada d'entitats i persones que han aportat el seu temps i la seva il·lusió a la Coordinadora. 

 • Vint-i-cinc anys de la Coordinadora, als punts de llibre

  24/04/2019

  Vint-i-cinc anys de la Coordinadora, als punts de llibre

  Des de l’any 2010, la Coordinadora d'ONG Solidàries edita una sèrie de punts de llibre que es distribueixen a les biblioteques i punts de lectura de tota la demarcació gironina. Enguany, per celebrar els 25 anys de la Coordinadora hem fet cinc punts que fan un repàs a algunes de les campanyes més emblemàtiques que hem dut a terme al llarg dels anys. Saps quines són?

 • Oscar Camps, Fembolcall i VoluntàrICS, guanyadors dels Premis d'Acció Social

  24/04/2019

  Oscar Camps, Fembolcall i VoluntàrICS, guanyadors dels Premis d'Acció Social

  La setena edició dels Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras, que atorga la Fundació Plataforma Educativa han distingit Óscar Camps, en l'apartat de corresponsabilitat ciutadana; "Fembolcall", de l’empresa Resid’ÚS, en l'apartat d'emprenedoria social; i "Voluntar ICS", en l'apartat d’innovació social.

 • 13 demandes en clau de pau i drets humans

  24/04/2019

  13 demandes en clau de pau i drets humans

  Amb motiu de les eleccions al Congrés i al Senat del proper 28 d’abril, FundiPau ha elaborat un document amb 13 propostes en temes de pau, drets humans, desarmament i resolució pacífica de conflictes, amb un doble objectiu: que els partits polítics hi reflexionin i les incorporin als seus programes electorals, i que la ciutadania exerceixi un vot "lúcid, conscient i crític", votant només aquells partits que es comprometin a incloure-les.

 • Nou butlletí de Fundació SER.GI

  24/04/2019

  Nou butlletí de Fundació SER.GI

  La Fundació SER.GI posa en marxa un butlletí digital per informar de les activitats més destacades de l'entitat, de les novetats i dels projectes que duen a terme. La informació s'anirà enviant cada cinc-sis setmanes.

 • El recurs del mes de maig

  23/04/2019

  El recurs del mes de maig

  Aquest mes de maig ve marcat per l’inici del Ramadà, trenta dies de dejuni especial per a aquelles persones que practiquen la religió musulmana.  Durant aquest mes, se celebra la Nit del Destí (o Làylat al -Qadr) que segons la tradició va ser quan l’Alcorà va ser revelat al profeta Muhàmmad per l’arcàngel Gabriel.

  El sawn o dejuni constitueix un dels cinc pilars de l’Islam. I per aquest motiu, el CeDRe dedica el recurs del mes a aquest període del calendari musulmà.

   

  Esperem que us sigui d'utilitat, 

 • Formacions en línia gratuïtes

  10/04/2019

  Formacions en línia gratuïtes

  La plataforma a-humanitaria.es ofereix diverses formacions gratuïtes en línia i un webinar, sobre qüestions transversals de l'àmbit humanitari i els seus respectius marcadors i eines de referència a nivell internacional. S'adreça a tota la comunitat humanitària i a totes les persones que hi vulguin aprofundir. 

 • Pàgina 2 de 338