Actualitat

 • Pàgina 2 de 342
 • Últim Mirades de la temporada

  02/07/2019

  Últim Mirades de la temporada

  Dissabte passat, tancàvem la quarta temporada del programa de solidaritat Mirades, que fem conjuntament amb Televisió de Girona. I ho vam fer parlant dels 25 anys de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Us proposem recuperar tots els capítols d'aquest 2019.

 • Trenta-tres anys agermanats

  28/06/2019

  Trenta-tres anys agermanats

  El 30 de juliol de 1986 el ple municipal d'Arbúcies signava un acord d'agermanament amb el poble nicaragüenc de Palacagüina. L'objectiu era ben clar: «Mostrar la solidaritat amb un poble de Nicaragua, amb la seva lluita per mantenir la seva independència i el dret a la pròpia sobirania nacional, construint una societat més solidària i més justa». Han passat trenta-tres anys.

 • Conèixer el Marroc tot viatjant

  26/06/2019

  Conèixer el Marroc tot viatjant

  L’Associació ECCIT té en marxa una nova edició del viatge sociocultural al nord del Marroc. Va començar aquest dissabte i s'allargarà fins diumenge vinent, en una estada que vol anar més enllà del "fer turisme" i que proposa una aproximació més profunda a la cultura marroquina.

 • 2018: Reivindicació dels Drets Humans

  26/06/2019

  2018: Reivindicació dels Drets Humans

  El 2018 va ser un any marcat per les nombroses manifestacions, aturades i reivindicacions al carrer. Convocatòries per demanar el dret a vot o el dret a l’autodeterminació, però també d’altres drets que crèiem consolidats però que han anat reculant, paral·lelament a l’ascens de les ultradretes que hi ha arreu. I és que el 70è anivesari dels Drets Humans ha estat una bona excusa per fer balanç dels molts encerts de la Declaració Universal dels Drets Humans, però també de les evidents mancances. Ho recollim a la Memòria d'Activitats 2018 de la Coordinadora que ja podeu consultar.

 • Creix la demanda d'asil

  19/06/2019

  Creix la demanda d'asil

  En el marc de la Unió Europea, l’Estat espanyol se sitúa en quarta posició pel que fa a nombre de sol·licituds de protecció internacional. Amb una xifra de rècord històric de 54.065 demandes es col·loca darrera d’Alemanya, França i Grècia. Són dades de l’informe anual sobre persones refugiades que publica la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR),  que evidencien, també, la dificultat que suposa demanar asil en territori espanyol: només 1 de cada 4 sol·licituds d'asil serà acceptada.

 • Menys armes nuclears, però més modernes

  18/06/2019

  Menys armes nuclears, però més modernes

  L’Stockholm International Peace Research Institute acaba de fer públic el seu anuari SIPRI Yearbook 2019, on analitza la situació actual en matèria d’armament, desarmament i seguretat internacional. Segons aquest informe, continua la modernització de les forces nuclears mundials malgrat el descens global del nombre d’ogives.

 • Cap ajuntament gironí arriba al 0,7%

  14/06/2019

  Cap ajuntament gironí arriba al 0,7%

  La crisi va fer reduir o desaparèixer els ingressos destinats a la cooperació al desenvolupament per l'àmbit local. Tot i així, des del 2012 es va iniciar una lenta recuperació que a partir del 2015 es fa més evident. Això sí, a la demarcació gironina no hi ha avui cap municipi que assoleixi el 0'7% dels ingressos per a la cooperació. La ciutat que més s'hi acosta és Girona, amb un 0,54%. Aquesta xifra, però, suposa un incompliment de la moció aprovada a finals del 2012 (amb els vots d'ICV, CUP, PSC i PP, i l'abstenció de CiU), que instava el consistori a assolir l'1%. FOTO: Banyoles Solidària

 • Vols desarmar els teus impostos?

  12/06/2019

  Vols desarmar els teus impostos?

  Un any més, des de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida ens ho posen fàcil: si no estàs d'acord amb invertir en els exèrcits, no acceptis la declaració i fes objecció fiscal a la despesa militarr. És la campanya "Mogudes per la Pau".

 • Pàgina 2 de 342