Actualitat

 • Pàgina 2 de 341
 • Menys armes nuclears, però més modernes

  18/06/2019

  Menys armes nuclears, però més modernes

  L’Stockholm International Peace Research Institute acaba de fer públic el seu anuari SIPRI Yearbook 2019, on analitza la situació actual en matèria d’armament, desarmament i seguretat internacional. Segons aquest informe, continua la modernització de les forces nuclears mundials malgrat el descens global del nombre d’ogives.

 • Cap ajuntament gironí arriba al 0,7%

  14/06/2019

  Cap ajuntament gironí arriba al 0,7%

  La crisi va fer reduir o desaparèixer els ingressos destinats a la cooperació al desenvolupament per l'àmbit local. Tot i així, des del 2012 es va iniciar una lenta recuperació que a partir del 2015 es fa més evident. Això sí, a la demarcació gironina no hi ha avui cap municipi que assoleixi el 0'7% dels ingressos per a la cooperació. La ciutat que més s'hi acosta és Girona, amb un 0,54%. Aquesta xifra, però, suposa un incompliment de la moció aprovada a finals del 2012 (amb els vots d'ICV, CUP, PSC i PP, i l'abstenció de CiU), que instava el consistori a assolir l'1%. FOTO: Banyoles Solidària

 • Vols desarmar els teus impostos?

  12/06/2019

  Vols desarmar els teus impostos?

  Un any més, des de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida ens ho posen fàcil: si no estàs d'acord amb invertir en els exèrcits, no acceptis la declaració i fes objecció fiscal a la despesa militarr. És la campanya "Mogudes per la Pau".

 • Un milió de quilòmetres solidaris

  11/06/2019

  Un milió de quilòmetres solidaris

  Càritas Girona participa a la Marxa Solidària Mundial que s'organitza en solidaritat amb les persones refugiades i migrants. Des de l'octubre de l'any passat i fins al 30 de setembre es vol completar un viatge comunitrari d'1 milió de quilòmetres. Qualsevol persona pot sumar-se a la iniciativa i muntar la seva caminada per sumar quilòmetres. Foto: Lefteris Partsalis (Càritas Suïssa)

 • Compartir, reflexionar i seguir transformant

  04/06/2019

  Compartir, reflexionar i seguir transformant

  La Coordinadora d’ONG Solidàries ha iniciat un procés atrevit i molt especial: mirar-se i escoltar-se des d’una veu avaluativa i compartida, per continuar dibuixant el camí de la transformació social, iniciat ara fa 25 anys. Des del passat mes de maig, doncs, hem iniciat un Procés d’Avaluació Estratègica Participativa dissenyat i facilitat per la cooperativa Resilience Earth, d’Olot.

 • Free to be you and me

  04/06/2019

  Free to be you and me

  El Servei Civil Internacional ha publicat una guia pràctica per a treballar la perspectiva de gènere i LGTBI+ des de l’educació no formal. En anglès i amb el títol “Free to be you and me”, aquesta guia és una eina de suport que conté informació teòrica i conceptes bàsics sobre gènere i sexualitat, així com propostes pràctiques per fer les activitats més inclusives.

 • Residu Zero! Setmana contra el plàstic

  04/06/2019

  Residu Zero! Setmana contra el plàstic

  Anar a la carnisseria amb el tupper, reomplir el cartró dels ous, dur sempre una bossa tèxtil al bolso per a les compres imprevistes, prioritzar les compres en botigues de productes a granel…El que faci falta per no gastar ni un gram més de plàstic! Aquest és el repte d’aquesta iniciativa que impulsa el moviment Zero Waste del 3 al 9 de juny i que coincideix amb el Dia Mundial del Medi ambient (5 juny).

 • Recurs del mes de juny

  03/06/2019

  Recurs del mes de juny

  A punt de tancar el curs escolar, us proposem gaudir de curtmetratges que ens donin recursos i idees per pensar i valorar el que hem fet, hem apreciat, hem après i hem viscut durant aquests mesos. 

   

 • Pàgina 2 de 341