Actualitat

 • Pàgina 3 de 346
 • Menors i fronteres

  15/10/2019

  Menors i fronteres

  La setmana vinent comença una nova edició del cicle Cinema i Solidaritat que impulsa el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Cinema Truffaut. Una edició enfocada a reflexionar sobre la relació entre menors i fronteres: conflictes bèl·lics, camps de persones refugiades, l'entrada a Europa de migrants i menors no acompanyats/des, la desprotecció que troben en la societat d'acollida... Diversos temes que en format pel·lícula o documental podreu veure de manera gratuïta a partir de dimarts vinent.

 • És notícia la solidaritat?

  15/10/2019

  És notícia la solidaritat?

  «Tot allò que no es comunica, no existeix.» Però que fa que una informació sigui noticiable? Com hem de fer arribar aquesta informació sobre els nostres projectes al/la periodista? I quin és el paper de les xarxes socials actualment? Quins criteris professionals s'apliquen a l'hora de conformar la portada del dia i per tant, a l'hora d'incloure o descartar una informació solidària? Obrim una tertúlia-intercanvi amb tres periodistes de mitjans de comunicació gironins per apropar-nos a l’agenda mediàtica del territori i saber fer-nos un espai als mitjans de comunicació.

 • Davant la sentència del procés, defensem els Drets Humans per a tots i totes i les llibertats

  14/10/2019

  Davant la sentència del procés, defensem els Drets Humans per a tots i totes i les llibertats

  Avui 14 d’octubre, hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders socials i polítics del procés. Davant les penes imposades -13 anys per a Oriol Junqueras; 12 per a Raül Romeva, Jordi Turull, i Dolors Bassa, 11 i mig per a Carme Forcadell, 10 i mig per a Joaquim Forn i Josep Rull, i 9 per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart-, les entitats que formem part de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme manifestem que:

 • Els límits ètics del fotoperiodisme

  08/10/2019

  Els límits ètics del fotoperiodisme

  Quina experiència humana hi ha darrera una càmera que enfoca un paisatge desolat per la guerra? Com influeix el bagatge de cada fotoperiodista i la seva visió del món a l’hora de mostrar-nos un aspecte de la realitat? Com influeix la línia editorial d’un mitjà de comunicació a l’hora de triar una fotografia o de censurar-la? I la part econòmica?

 • Feina digna per trencar l'exclusió

  08/10/2019

  Feina digna per trencar l'exclusió

  "Vides truncades, vulnerables i violentades de persones explotades i abusades per contractes temporals i eventuals, amb sous que no concorden amb les hores realitzades, sense seguretat en el lloc de treball i subjectes a una flexibilitat que acaba trencant la dimensió personal de les persones treballadores". Aquests serien alguns dels efectes negatius de la precarietat laboral denunciada per Càritas GironaJustícia i Pau Girona i altres entitats de l'Església, coincidint amb la Jornada Mundial pel Treball Decent i en el marc de la iniciativa "Defensem el Treball Decent".

 • joc de taula cooperatiu

  07/10/2019

  joc de taula cooperatiu

  Aquest mes d'octubre el CeDRe el dedica al joc de taula cooperatiu, una eina que permet no només passar una bona estona, sinó treballar totes aquelles habilitats i valors que fomenten el treball col·laboratiu i la gestió conjunta dels projectes. 

  Us presentem doncs, novetats que han entrat fa poc al CeDRe i altres jocs cooperatius que fa temps que surten i entren en préstec gratuït.

 • Tres activistes de l'Espai Antiracista denunciades per VOX

  07/10/2019

  Tres activistes de l'Espai Antiracista denunciades per VOX

  Tres persones de la plataforma Espai Antiracista Salt-Girona seran jutjades el proper 15 d'octubre per un delicte lleu d’injúries arran d’una querella presentada pel regidor de Vox a Salt –abans de PxC- Sergio Concepción, per delictes d'odi. L’Espai Antiracista fa una crida a tothom a mobilitzar-se en solidaritat amb les companyes, però sobretot contra el racisme i el feixisme.

 • La revolució digital que ve

  02/10/2019

  La revolució digital que ve

  Vivim immersos en una revolució digital. És el tsunami 4.0 i ens està canviant la vida. Per aquest motiu, la nova campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana per al 2020 se centra en la necessitat de revertir els canvis que comporta i comportarà la revolució digital a nivell laboral, organitzatiu, educatiu...però també en reivindicar el factor humà davant l'imparable avenç tecnològic. Aquest dissabte, 5 d'octubre, jornada de reflexió a l'Hospital Santa Caterina de Salt, a partir de les 9.30h.

 • Pàgina 3 de 346