Notícies

 • Pàgina 2 de 349
 • 28/01/2020

  10 anys, 10 campanyes!

  El 30 de gener és el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (el DENIP) amb el qual es commemora l’aniversari de la mort del líder pacifista, Mahatma Gandhi. Des de fa 10 anys, les escoles de la ciutat de Girona participen en la proposta educativa i de sensibilització en la cultura de pau que impulsen conjuntament la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona. Aquest mes de gener, la proposta és: Fem les Paus!

 • 21/01/2020

  Les dones són el 51% però només opinen un 29%

  El col·lectiu #Onsónlesdones que denuncia la invisibilitat de les dones als mitjans de comunicació, ha emès el seu cinquè informe després de revisar els espais d’opinió dels mitjans escrits i les tertúlies televisives i radiofòniques d'un total de quatre diaris catalans d'àmbit nacional, cinc mitjans digitals, vuit tertúlies radiofòniques i cinc de televisió. L'informe elaborat durant l'últim trimestre de l'any passat, mostra com les dones han signat el 29% d'els articles o intervencions, i els homes el 71% restant.

 • 21/01/2020

  Les persones extracomunitàries, les més pobres

  El risc de pobresa de la població migrada és molt superior al de les persones nascudes a l’Estat espanyol. Així ho demostra el darrer informe d'Indicadors Socials a Catalunya elaborat per la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Migracions i vulnerabilitat.  De fet,  gairebé el 40% de les persones procedents de fora de la UE són pobres, encara que treballin. Quatre vegades més que en el cas de la població nascuda a l’Estat espanyol.

 • 16/01/2020

  L'empremta gironina en la solidaritat catalana

  En motiu del nostre 25è aniversari, la Coordinadora d’ONG Solidàries ha editat el llibre 25 anys i més. L’empremta gironina en la solidaritat catalana. La presentació serà aquest dimecres 22 de gener, a les 7 de la tarda, al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. Us hi esperem!

 • 14/01/2020

  Arrenca la campanya Fem les Paus

  Amb les formacions dels nois i noies d'animació sociocultural de l'Institut Vallvera de Salt, i els d'Educació Infantil i Integració Social de l'Institut Montilivi de Girona, comença a posar-se en marxa la campanya Fem les Paus, que és la proposta de la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona per aquest 2020. En total, 127 nois i noies es convertiran en "talleristes de pau" i formaran els nens i nenes que participen enguany al DENIP. FOTO: INS Montilivi

 • 13/01/2020

  Històries de la República Centreafricana

  Celine Yandoma -a la fotografia- torna per primer cop a les ruïnes de casa seva. Va fugir de casa seva a Batanagafo quan la milícia
  Seleka va entrar al seu barri va cremar la seva casa i va matar el seu marit. Al costat dels seus 4 fills va buscar refugi al camp de persones desplaçades de Batangafo. Aquesta és una de les 20 històries recollides pel fotògraf d'Oxfam Intermón Pablo Tosco en l'exposició "Hereves de les ruïnes". Avui dimarts, 14 de gener (17.30h) a l'Espai Santa Caterina de l'Edifici de la Generalitat a Girona teniu l'oportunitat de conèixer les històries de cada imatge, de la mà del mateix fotògraf que ofereix una visita guiada. FOTO: Pablo Tosco (Oxfam Intermón)

 • 13/01/2020

  El Premi Solidaritat 2019 per a Xamfrà

  El Centre Música i Escena del Raval Xamfrà és la candidatura guanyadora del Premi Solidaritat 2019, que concedeix des de 1987 l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC. El tribunal del premi, format per representants d'organitzacions i activistes de drets humans, i en el que hi ha en Pau Lanao com a representant de la Coordinadora d'ONG Solidàries, reconeix amb el guardó la tasca solidària que realitza Xamfrà en favor de la convivència i la cohesió social, reivindicant la diversitat mitjançant les expressions culturals. FOTO: Xamfrà

 • 03/01/2020

  Recurs del mes de gener

  Aquest gener del 2020 la noviolència i la pau prenen un especial rellevància gràcies a la commemoració del DENIP. No sempre tenim prou informació de com treballar aquestes temàtiques, així que des del CeDRe us en deixem algun material per a què pugueu entendre millor aquests conceptes i treballar-los amb els vostres grups.

 • Pàgina 2 de 349