• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Blanes acull una trobada entre municipis catalans, ONG i col·lectius que cooperen amb Gàmbia

Notícies

17/04/2013

Blanes acull una trobada entre municipis catalans, ONG i col·lectius que cooperen amb Gàmbia

Unes 80 persones de tot Catalunya s'han inscrit per participar en la «Trobada entre municipis catalans i associacions que cooperen amb Gàmbia, i els col·lectius d'origen gambià residents a Catalunya.» Una jornada que ha de servir per millorar la coordinació entre tots els agents implicats amb la cooperació al desenvolupament que es fa amb aquest país africà: alcaldes, regidors, tècnics municipals, voluntaris d'ONG i els mateixos col·lectius gambians que resideixen a Catalunya. La Jornada està impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme i se celebra aquest dissabte 20 d'abril, a la Biblioteca Comarcal de Blanes.

L'activitat s'emmarca en el Grup de Treball Gàmbia de la Comissió de Codesenvolupament del Fons Català, que persegueix la millora de la coordinació i dels resultats de la cooperació municipal catalana amb Gàmbia, i és una demanda dels ajuntaments catalans que ja estan cooperant a la regió gambiana d'Upper River. El projecte d'aquest Grup inclou la formació de les contraparts -entitats gambianes que col·laboren amb les entitats catalanes al terreny-, per aconseguir el seu enfortiment i una cooperació amb Gàmbia més eficient.

La jornada de treball a Blanes inclou una taula sobre la coordinació d'actors per al desenvolupament humà a Gàmbia, i un taller més pràctic enfocat a reflexionar i millorar el disseny dels projectes de cooperació al desenvolupament. Aquesta Trobada compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i el suport dels ajuntaments de Barcelona, Celrà, Girona, La Jonquera, Malgrat de Mar, Mataró, Mollet del Vallès, Olot, Santa Coloma de Gramenet i Vilafant.

VEURE PROGRAMA >>