Notícies

07/10/2008

Recurs del mes d'octubre

Per aquest mes d'octubre la nostra proposta és la de treballar la interculturalitat a l'aula a partir de jocs d'arreu del Món. A continuació us presentem 4 propostes per a infants i joves que esperem que us agradin. Recordeu, que tots els recursos que us presentem els podeu demanar en préstec al Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries. 

Jocs reunits ètnics. Es tracta d'una caixa amb 3 jocs de 3 continents. Els jocs són el Senet (d'origen egipci), la Jungla (procedent d'orient, i molt popular a la Xina) i el Patol (un joc dels indis americans). Els jocs reunits ètnics són un bon recurs per treballar amb un grup reduït la riquesa de la diversitat cultural.

Bagul de jocs d'arreu del Món per a nois i noies de secundària. Selecció de 12 jocs tradicionals de taula de diverses regions i cultures del món. En el bagul hi trobareu tot el que necessiteu per poder jugar (material i instruccions). És un bon recurs si tenim un grup gran de nois i noies. Els jocs poden servir-nos d'excusa per poder treballar altres aspectes.

Bagul de jocs del Món per primària. Jocs d'arreu del món i dels temps, des de l'antiga Mesopotàmia fins al segle XXI. Per a jugar-hi en parelles o en petit grup: Mikado gegant, Real Joc d'Ur, Parcheesis, puzzles impossibles, Dames Xineses, Yenka.

 

Kamishibai. Teatret per a l'explicació de contes amb imatges. KAMISHIBAI significa "teatre de paper" i és un a forma molt popular des de fa segles d'explicar contes al Japó. El Kamishibai fascina a l'audiència. Les seves característiques i la forma de presentar-lo ajuden a aconseguir un efecte màgic i de concentració al voltant del conte.