Notícies

25/10/2010

Recurs del mes de novembre

 Aquest mes de novembre us presentem algunes novetats que han anat arribant al Centre de Recursos i que podeu demanat en préstec gratuït a través d'un correu a; recursos@solidaritat.org 

Exposició L'ALTRA CARA DEL PETROLI:

La delegació de Girona de l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres desenvolupa un projecte de cooperació ja consolidat a la regió Nord oriental de l'Equador, una zona amb una gran riquesa de biodiversitat i de convivència de diferents grups indígenes. 
A  partir d'una visió de denúncia, l'exposició pretén donar a conèixer la problemàtica existent d'extracció petroliera a la zona, fent-nos reflexionar sobre el model energètic actual.
Fa una comparativa de dues regions amb moltes diferències però que alhora tenen moltes semblances, Catalunya i Equador, fent una anàlisi transversal de la problemàtica i englobant visions de caire geogràfic, econòmic,etc. i observant les repercusions de l'extracció sobre la societat civil equatoriana, sense oblidar la fauna i flora de l'Amazonia. Per fer un recorregut a l'exposició: http://www.solidaries.org/index.php?page=l-altra-cara-del-petroli

Carpeta pedagògica:

MON MÓN. El material didàctic "Mon Món: Eines per a la reflexió", es pretén apropar la realitat del món a l'entorn local de l'alumne, per tal que adquireixi recursos per posicionar-se davant dels conflictes -locals i globals- actuals.  Per prendre consciència de la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim en el funcionament de la societat, per pronunciar-se i implicarse en accions concretes davant situacions d'injustícia i exclusió social. La carpeta consta d'un llibre de fitxes, un cd-rom i un planisferi gran. El material ha estat fet per la Universitat de Lleida, la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i l'Ajuntament de Lleida.

DVD:

Joves i Pau. Youth and Peace.Un documental que recull tres activitats organitzades pel Servei Civil Internacional de Catalunya que van tenir lloc entre l'abril i el maig d 2010: el Curs de Conflictologia, la Gira de Joves per la Pau i la Trobada Internacional de Joves per la Pau. Aquest vídeo vol anar més enllà del simple retrat de les activitats i, a partir de les intervencions de les persones participants, obre noves reflexions entorn a conceptes com seguretat, noviolència o drets humans. Inclou dues peces sobre organitzacions juvenils palestines i libaneses.

 

Bahala Na és una filosofia de vida filipina basada en acceptar el destí, en baixar els braços i deixar-se endur per la dinàmica vital que generen els desastres naturals.

En contra d'aquesta forma d'entendre la vida lluita l'equip d'ACH, que  intenta instruir a la gent beneficiària del seu projecte perquè estigui preparada i sàpiga com actuar quan arribi el desastre.

Documental 24 minuts, produït per l'ONG Acción Contra el Hambre.

 

 

Invictus. Un film de Clint Eastwood amb Morgan Freeman i Matt Damon.

Una pel·lícula basada en fets reals ocorreguts durant  la presidència de Nelson Mandela a Sudàfrica buscant la unió d'un país separat per l'apartheid encara recent en el camp de rugby durant els mundials de 1995.

Durada aproximadea 128 minuts.

 

 

Còmic:

Igual...què? Dins la campanya "Mou-te per la igualtat. És de justícia", han publicat un còmic senzill i curt per al joves amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la relació directa que hi ha entre desigualtat de gènere i pobresa, i incorporar la igualtat de gènere com una de les preocupacions del jovent català, per tal d'aconseguir un món més just.

S'expliquen les històries de tres nenes que pateixen situacions com la violència per un matrimoni forçat, el fet que no les deixin anar a l'escola, l'ablació del clítoris, o les agresions dins del nucli familiar.  Al final del còmic, hi ha la guia didàctica que permet ampliar informació i aclarir alguns termes que apareixen en les històries.

 

Llibres:

Akono y Belinga / Rebeldía, d'Inongo Vi Makomé. A més de  l'experiència i testimoni del metge africanista Inongo Vi Makomé a les II Jornades de Codesenvolupament de la Coordinadora, el CeDRe  ha aconseguit dues de les narracions sobre el fet migratori i el dur desencontre cultural que ha publicat:

Akono y Belinga: lectura per a infants a partir de 6 anys, un mite sobre la fidelitat ambientat en dues selves: l'africana camerunesa i la del formigó occidental. Rebeldía, una novela amb elements de taragèdia grega, en un escenari de l'Àfrica negra en defensa de la negritud.

CDRom:

Dones del Nord Dones del Sud. Material multimèdia per a la prevenció i identificació de la violència masclista en els col·lectius de dones immigrades. Una aplicació multimèdia protagonitzada per dones immigrades procedents de diferents països que, amb els seus testimonis i recomanacions, han volgut col·laborar en la identificació i eradicació de la violència masclista.

Es presenta com una eina adreçada a professionals que treballen amb aquests col·lectius amb l'objectiu d'incidir en la prevenció i identificació de les diferents manifestacions de la violència masclista. Inclou imatges, videos, dinàmiques participatives, etc.