• Inici>
  • Centre de recursos

Centre de recursos

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat és a L'Espai de Solidaritat:
c/ Mestre Francesc Civil, 3 baixos, 17005 Girona. De 9a 14h i de 16 a 19h. 972 21 99 16

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries (CeDRe) té com a objectiu crear, organitzar i difondre un fons de recursos educatius i d'investigació en Educació per al Desenvolupament, Pau i Drets Humans, Cooperació i Justícia social, destinat a tota la ciutadania.

El CeDRe ofereix gratuïtament: audiovisuals, bibliografia, jocs de taula i jocs de gran format, exposicions i maletes pedagògiques amb la corresponent guia d'activitats per al treball i reflexió a qui ho sol·liciti. A més, d'una assessoria i acompanyament individual pel treball de les temàtiques esmentades ja sigui a nivell individual com en grups organitzats. 

Els materials estan organitzats en 13 grans temes: Drets, Sexualitat i igualtat de gènere, Economia i desenvolupament, Cooperació, Informació i Documentació, Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Política i Relacions internacionals, Solidaritat i ONGD, Cultures i moviments migratoris, Educació, Història, Mediambient i Geografia, Salut, Narrativa.

L'horari de recollida i devolució del material és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de dilluns a dijous de 16h a 19h. Per a assessorament individualitzat sobre els recursos i formacions:  tots els matins i els dilluns i dimarts de 16 a 19h.

Com funciona el web? Fes córrer el cursor per les temàtiques del cercador que hi ha just damunt la imatge: tipus de recurs, temàtica, edat recomanada i autoria i prem “cerca”. Automàticament et sortiran en pantalla els recursos del CeDRe que s’ajusten a la teva recerca.

Per a assessories individualitzades i informació: recursos@solidaritat.org

Per començar a consultar els materials, ajudeu-vos del cercador que hi ha a la part superior. O feu clic AQUí

Els recursos bibliogràfics i audiovisuals formen part del fons de Solidaritat i Cooperació de la Universitat de Girona.  Des del Servei de Biblioteques de la universitat ens cataloguen gratuitament aquests recursos oferint-nos la possibilitat d'estar dins el catàleg general de les biblioteques del país. Per a cerques avançades pots utilitzar el  cercador del  web de la Universitat.

Recurs del mes

Recurs del mes de març

El divendres 15 de març celebrem el dia mundial del consum responsable. Per aquest motiu us proposem tot un seguit de materials pedagògics i de sensibilització per a què pugueu dur-los als vostres centres i poblacions.

 

Uns materials que podeu demanar en préstec gratuït des d'avui mateix a: recursos@solidaritat.org

 

Aprofitem per animar-vos a fer una ullada a dues exposicions noves que se'ns ha cedit des de terres de ponent sobre el Concurs Internacional Humoràlia 2015 amb vinyetes a tot color sobre els Drets Humans, i una segona exposició sobre el Dret a l'Habitatge digne als camps de refugiats de Tindouf.