• Inici>
 • Centre de recursos

Centre de recursos

logo

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat és a L'Espai de Solidaritat:
c/ Mestre Francesc Civil, 3 baixos, 17005 Girona. De 9a 14h i de 16 a 19h. 972 21 99 16

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries (CeDRe) té com a objectiu crear, organitzar i difondre un fons de recursos educatius i d'investigació en Educació per al Desenvolupament, Pau i Drets Humans, Cooperació i Justícia social, destinat a tota la ciutadania.

PROTOCOL COVID-19:

Actualment el CeDRe no ofereix tallers ni activitats presencials, ni a l'Espai de Solidaritat ni per desplaçament als centres educatius i de lleure. Sí que s'ofereixen en format online, dins dels horaris habituals

El Centre de Recursos continua obert i oferint en préstec gratuît tots els seus materials. Per una millor atenció us animem a confirmar les recollides i devolucions dels recursos al correu: educacio@solidaries.org o bé trucant 972 21 99 16.

 

El CeDRe, és el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries que posa a disposició de tota la ciutadania un fons de recursos educatius i d'investigació sobre Pau, Drets Humans i Desenvolupament.

L'objectiu del CeDRe no és només difondre els recursos, sinó crear aliances entre diferents actors que treballen per a una educació transformadora: equips docents de centres escolars i universitats, tercer sector, educadores socials i de lleure, moviments socials, administracions públiques, mitjans de comunicació i les ONGD federades a la Coordinadora d'ONG Solidàries que actuen al territori, juntament amb qualsevol persona interessada en temàtiques vinculades a la  justícia social i l'educació transformadora.

El CeDRe és un espai d'acollida i formació constant, que ofereix a tothom i gratuïtament: bibliografia, jocs de taula i jocs de gran format, audiovisuals, exposicions i maletes pedagògiques amb la corresponent guia d'activitats per al treball i reflexió. A més, d'una assessoria i acompanyament pel treball i posada en pràctica dels recursos tant a nivell individual com en grups organitzats.

Els materials disponibles al web estan organitzats en 13 grans temes:

 • Drets,
 • Sexualitat i igualtat de gènere,(millor canviar-ho per feminismes i gèneres?)
 • Economia i desenvolupament,
 • Cooperació,
 • Informació i Documentació,
 • Pau, Antimilitarisme i Conflictes,
 • Política i Relacions internacionals,
 • Solidaritat i ONGD,
 • Cultures i moviments migratoris,
 • Educació,
 • Història, Medi ambient i Geografia,
 • Salut,
 • Narrativa (infantil i juvenil)

 

L'horari de recollida i devolució del material és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de dilluns a dijous de 16h a 19h. Per a assessorament individualitzat sobre els recursos i formacions:  tots els matins i els dilluns i dimarts de 16 a 19h.

Com funciona el web? Fes córrer el cursor per les temàtiques del cercador que hi ha just damunt la imatge: tipus de recurs, temàtica, edat recomanada i autoria i prem “cerca”. Automàticament et sortiran en pantalla els recursos del CeDRe que s’ajusten a la teva recerca.

Per a assessories individualitzades i informació: educacio@solidaries.org

Per començar a consultar els materials, ajudeu-vos del cercador que hi ha a la part superior. O feu clic AQUí

Els recursos bibliogràfics i audiovisuals formen part del fons de Solidaritat i Cooperació de la Universitat de Girona.  Des del Servei de Biblioteca de la universitat ens cataloguen gratuitament aquests recursos oferint-nos la possibilitat d'estar dins el CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya). Per a cerques avançades pots utilitzar el cercador de la Biblioteca.

Recurs del mes

Recurs del mes de gener

Comencem l’any amb les 5 novetats que ens han arribat aquest mes de gener. Jocs de taula dedicats a les persones grans, a la seva diversió i a les habilitats que es poden treballar tot passant una bona estona de partida en partida i de joc en joc.