Pobresa Zero

La Coordinadora d'ONG Solidàries es va adherir a aquesta campanya d'abast internacional l'any 2013, portant-la així a les comarques gironines.

Pobresa Zero és una mobilització que es fa a nivell mundial contra la pobresa, coincidint amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa. Aquesta campanya va néixer per fer el seguiment del compliment dels Objectius del Desenvolupament del Mil·leni i per, mitjançant la implicació de tots els sectors de la societat civil, posar fi a les vergonyoses xifres de la pobresa: avui, a les regions en desenvolupament, una de cada cinc persones viuen amb menys d’1’25 dòlars al dia.

La filosofia de Pobresa Zero es basa en la idea que el paper de la societat civil és fonamental perquè la lluita contra la pobresa sigui una prioritat internacional. Per això la campanya està integrada per centenars d'organitzacions no governamentals, organitzacions de drets humans, mediambientals i de dones, associacions culturals, institucions del sector acadèmic i de l'església, col·lectius d'estudiants, sindicats, etc., que formen xarxes d'acció conjunta. 

Des de l'any 2013, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme forma part de la campanya. A banda del treball coordinat i d'incidència política que es fa amb els entitats barcelonines, coincidint amb l’acte central del Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa, el 17 d'octubre es fa un acte de sensibilització a Girona.

2017: Llegim la pobresa

2016: Veus que clamen contra la pobresa

2015: 12 fronts en la lluita contra les desigualtats

2014. Una fiscalitat injusta ens empobreix

2013: La Pobresa és evitable