Funcionament

La Coordinadora és assembleària i les seves entitats decideixen el camí a seguir, mitjançant reunions o assemblees que es duen a terme un cop al mes: cada segon dimecres, a les 8 del vespre, a l'Espai de Solidaritat.

A més, la Coordinadora d'ONG Solidàries organitza una Jornada Anual que permet treballar, més a fons, accions, temes emergents i campanyes conjuntes. Per reforçar l'assemblea, existeix un Secretariat Permanent que es una comissió que es reuneix periòdicament per abordar els temes més urgents i que representa  l'entitat, davant les diverses institucions i organismes amb els que col·laborem.

La Coordinadora d'ONG Solidàries participa amb sis representants al Consell de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona:

Raquel Sabater (El sitio cultural. Plataforma Educativa), Ferran Soler (ACAPS Girona), Anna Bonmatí (Àfrica Viva), Joel López (Nou Sol), Olga Grueso (ONG Dagua) i Núria Cuadrat (Coordinadora d'ONG Solidàries).

A més, participem al Consell de Cooperació i Acció Social de la Diputació de Girona, amb un representant.

COMISSIONS

Per treballar temes específics, existeixen diverses comissions permanents o puntuals:   

Comissió de l'Agenda Llatinoamericana

Aquesta Comissió de la Coordinadora va néixer fa quasi 25 anys per donar difusió a aquesta eina de reflexió i transformació de la realitat que ens envolta i dinamitzar la campanyade sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana a Catalunya. També coordinaa la campanya d'anada i tornada que comparteix amb col·lectius d'Amèrica Llatina.

Comissió pels Drets Humans

Es posa en marxa per  preparar i coordinar la celebració del 10 de desembre, Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans. Les entitats de la Coordinadora que treballen els Drets Humans hi participen.

Comissió de Comunicació

L'objectiu és donar major visibilitat als temes que treballen les entitats de la Coordinadora i aportar un discurs crític que faci de contrapes al discurs dominant als mitjans de comunicació tradicionals

Altres espais de participació

Plataforma #GironaAcull. La comissió #GironaAcull de suport a les persones refugiades, sorgida de la Coordinadora d'ONG Solidàries,  i l’assemblea de persones i entitats participants a les Jornades “Els refugiats del segle XXI” s’han fusionat en la Plataforma Girona Acull, una plataforma unitària per sumar sinergies. Aquesta plataforma consta de tres comissions comissions per agilitzar les repostes que caldrà anar activant davant una de les crisis humanitàries més greus que viu Europa: la comissió de denúncia política, la d’accions i la d’ajuda humanitària. La nova plataforma està oberta a tothom amb ganes de participar-hi.

Xarxa pels Drets Socials. La Xarxa pels Drets Socials de Girona és una organització ciutadana d'enllaç entre diverses entitats (sindicals, associacions veïnals, ONG solidàries, plataformes de persones afectades i altres), de cara a la promoció de lluites i accions en defensa de l'exercici real per part de tota la ciutadania dels drets socials fonamentals (seguretat social, salut, habitatge, educació i participació en la cultura, treball digne i drets laborals) proclamats a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Comissió de Periodisme Solidari. Aquesta comissió està formada per periodistes de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l'àrea de comunicació de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Té entre els seus objectius vetllar per una correcta pràctica periodística respecte els temes solidaris i aconseguir la màxima difusió possible d'aquests temes, per fer més visible el treball que duu a terme l'extens i específic teixit associatiu de les comarques gironines.