05/10/2015

Diversitat religiosa a Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar i la Biblioteca de Lloret de Mar organitzen el cicle “Pluralisme, convivència i religió”, fruit de les trobades de la taula interreligiosa en què participen representants de diferents tradicions religioses, presents al municipi.

Es tracta d’una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos, l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i la Fundació Ser.Gi i que pretén mostrar la pluralitat, diversitat i tolerància religiosa del municipi. 

Una de les activitats que planteja el cicle és l'exposició “Mirades en diàleg”, que proposa una introducció a la diversitat de creences i conviccions com la tradició cristiana, la jueva, l’islam, el sikhisme, l’hinduisme o el budisme, i ens descobreix la riquesa de la diversitat de nostre entorn. Els dies propers dies 9,15 i 23 d’octubre, es realitzaran visites guiades a l’exposició a les 20.30h a la planta baixa de la biblioteca.

També, s’han organitzat un seguit de visites als centres de culte de Lloret de Mar. El primer itinerari tindrà lloc els dies 19 d’octubre a les 16h i 31 d’octubre a les 9.30h i partirà de la plaça de l’Església per anar cap a la Parròquia, la Mesquita Can Carbó i l’Església evangèlica. El segon itinerari sortirà de la plaça de les Regions els diez 24 d’octubre a les 10h i el 28 d’octubre a les 16 i passarà per la Mesquita Molí i Gurdwara.

D’altra banda, el cicle inclourà els “Diàlegs amb les comunitats religioses” per conèixer, a través de xerrades, les diverses comunitats del municipi. El pròxim serà “La reencarnació” el pròxim 9 d’octubre i versarà al voltant de la comunitat hindú.