07/07/2009

Èxit de participació a la primera trobada d'entitats de codesenvolupament

Una seixantena de persones representants d'una quinzena d'entitats van participar divendres passat a la primera Trobada d'entitats de codesenvolupament de les comarques gironines que va organitzar la Coordinadora d'ONG Solidàries en el marc del festival Africat, al Parc Monar de Salt. Durant l'acte, es van exposar alguns dels projectes de codesenvolupament d'aquestes entitats presents a Gàmbia, el Senegal, el Marroc, Ghana, Mali i Guinea.

La trobada a Salt va servir per posar en comú els projectes que s'estan duent a terme, principalment a l'Àfrica, crear xarxa, però també  per recollir inquietuds i suggerències de les entitats per tal de facilitar la seva feina. 

Algunes entitats de codesenvolupament van aprofitar la cita per demanar més suport institucional al seu treball i per demanar a les entitats autòctones que treballen en cooperació al desenvolupament que s'impliquin més en les noves entitats, per reforçar les seves propostes. En aquest sentit, algunes entitats presents a la trobada van reconèixer que la incorporació d'un tècnic en codesenvolupament a la Coordinadora els ajudarà a formalitzar les seves associacions i a encarrilar els seus projectes que han de contribuir al desenvolupament social i econòmic de les seves comunitats d'origen. 

Les entitats de codesenvolupament van manifestar la seva voluntat d'aglutinar esforços per poder seguir donant resposta a algunes de les necessitats que es plantegen als països d'origen. La trobada va acabar amb un pica-pica preparat per les Dones Amal del Marroc i l'Associació de Dones Kerewoan Sambasira, i amb la música festiva de Oudiodial.

GALERIA DE FOTOS DE LA TROBADA>>>