24/10/2011

L'Agenda Llatinoamericana 2012 comença la campanya de sensibilització

L'economista Josep Manel Busqueta serà l'encarregat de presentar la campanya, que enguany té com a lema «Sumak Kawsay» (Bon viure, bon conviure). L'acte tindrà lloc aquest divendres 28, al Centre Cultural La Mercè, de Girona, a partir de 2/4 de 8. L'acte comptarà amb les paraules del bisbe Pere Casaldàliga, l'actuació musical de Paula Grande i Emilio Sànchez i la projecció del vídeo de la campanya. 

 

Josep Manel Busqueta és economista, membre del Seminari Taifa d'Economia Crítica i de l'ateneu la Maixanta de Lleida. Assessor del Govern de Veneçuela de Chávez i del procés de Bolívia, Busqueta és un activista que defensa la lluita per la transformació social i pel dret a viure dignament, denunciant les desigualtats, la pobresa i qualsevol tipus de marginació. Fa xerrades arreu del territori parlant de la crisi i de quina manera l'hem d'entendre i afrontar-la.

Sumak Kawsay és un concepte molt ampli i força extès a Llatinoamèrica que ve del kichwa, una llengua indígena que es parla a l'Equador. Es podria traduir com a bon viure o bon conviure però aludeix, sobretot, a una manera de viure respectuosa amb els altres i amb la naturalesa, en la que el treball prioritari és el comunitari, per sobre de l'individual. Una manera de viure en la que tothom tingui accés a la salut i l'educació.

La campanya de l'Agenda Llatinoamericana compta amb el suport de la Coordinadora d'ONG Solidàries, de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, de l'Ajuntament de Girona, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i de la Diputació de Girona.