15/03/2016

Marina Subirats, Premi Aspàsia 2016

La sociòloga Marina Subirats rebrà el Premi ASPÀSIA 2016 en defensa de l’equitat de gènere, pel seu compromís amb els drets de les dones des de la política, la recerca i l’acció social.  El guardó, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector, es lliurarà demà dimecres. En l'acte de lliurament del guardó, s'ha acordat recordar Victorie Ingabire, activista ruandesa actualment empresonada per la seva defensa dels drets democràtics i els drets de les dones a Ruanda. FOTO: FEM Girona

Subirats és referent en l’equitat de gènere des de l’àmbit de l’educació i ha ocupat càrrecs de responsabilitat a l’Institut de la Dona, la Regidoria d’Educació de Barcelona i el Consell Escolar de l’Estat. La quarta edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, reconeix aquest 2016 la trajectòria de Marina Subirats i Martori (Barcelona, 1943), catedràtica emèrita de sociologia a la UAB, especialitzada en educació i dones.

L’elecció de Marina Subirats com a guanyadora del Premi ASPÀSIA reconeix una llarga trajectòria personal i professional en què destaca la introducció de la perspectiva feminista a les ciències socials, el seu discurs sobre coeducació i el seu compromís amb el feminisme de base. Des del coneixement acadèmic, Marina Subirats ha generat lligams amb la pràctica educativa i l’acció social i ha treballat també per l’equitat de gènere des de càrrecs de responsabilitat pública: directora de l’Institut de la Dona d’àmbit estatal (1993-1996), regidora d’Educació a l’Ajuntament de Barcelona (1999-2006) i membre del Consell Escolar de l’Estat (2005-2012).