08/06/2008

Novetats en la campanya de l'Agenda Llatinoamericana 2009

La comissió de l'Agenda Llatinoamericana Mundial ja ha començat a preparar la campanya de sensibilització per al 2009. Diumenge, la comissió va celebrar l'assemblea preparatòria al centre cívic de Vidreres. Per a la campanya a Catalunya s'editaran 6.500 exemplars, mentre que arreu del món, se'n distribuiran 70.000, que es podran llegir en set idiomes. El tema de l'agenda del 2009 és: "Cap a un nou socialisme. La utopia continua".

La campanya arrencarà oficialment el mes d'octubre. Durant l'acte de presentació de la campanya s'estrenarà L'excusa , una sèrie documental formada per tretze capítols que tractaran diversos temes relacionats amb la democràcia i la ciutadania. Es tracta d'un documental pensat per a les televisions locals, que té una durada de tretze minuts.

De cares a la nova campanya, el Departament d'Educació i la comissió de l'Agenda promouran una versió més completa del Mapa de la vergonya, en format digital. El nou Mapa de la Vergonya es distribuirà entre les escoles perquè es pugui utilitzar com a eina pedagògica i aprofundir en les desigualtats que hi ha entre els països del Nord i el Sud.

Cuba i El Salvador s'incoporen a la llista de països, un total de 27, on es distribuirà l'Agenda aquest 2009.