03/03/2016

Recurs del mes de març 2016

Durant aquest mes us proposem un seguit de tallers, jocs i dinàmiques que podeu posar en pràctica vosaltres mateixes directament a les aules, al casal, a l' esplai o al cau.

 

PER PARLAR DE PAU I TREBALLAR LA VIOLÈNCIA:

Torre de gots.  Un joc dinàmic que posa a prova a la mainada i que serveix per experimentar i  reflexionar sobre la violència estructural que pateixen alguns països.

Pistes per la pau. Un joc exterior a on els diferents equips han d'anar trobant pistes amagades que els conduiran cap a una definició de Pau. 

La recepta de la pau. Una recepta d'un pastís molt especial. Caldrà poder manipular aliments ja que es tracta de convertir els ingredients d'una coca en els ingredients de la pau. Un pastís boníssim i ple de valors, actituds i sentiments!

Bingo! Un bingo a on no juguem amb nombres sinó amb paraules, totes elles relacionades amb la cultura de la pau. Una manera lúdica diferent de parlar i reflexionar sobre el  concepte pau.

 

PER POSAR A PROVA LES NOSTRES HABILITATS COOPERATIVES:

La teranyina. Una prova d'equip en què cal no quedar atrapats a la teranyina gegant teixida amb cordes. El treball en grup, el diàleg i la creativitat seràn fonamentals per superar el repte!

Passem el riu! Com ho hem de fer per travessar un riu? Què necessitem? Com ens organitzem per creuar-lo sense caure a l'aigua? En quan temps ho podem fer? Equilibri, lideratge, escolta i creativitat seran necessàries per aconseguir-ho.

Proves d'equip. Mini jocs curts i ràpids de realitzar que posaran a prova la nostra cohesió de grup. Ideal per fer a qualsevol edat i en qualsevol àmbit, això si, després de jugar cal parlar i compartir tot allò que s'ha viscut, sentit i experimentat.

 

PER CONÈIXER ALTRES REALITATS I PER ANALITZAR LES MÉS PROPERES:

Mesquita no!  A través d'un joc de rol posem a prova els nostres prejudicis i les nostres contradiccions. Aprenem a discutir des de diferents punts de vista i finalment, prenem una decisió. S'acompanya del passi d'un documental que podeu demanar al CeDRe. 

Maquiladores. Ens traslladem a amèrica central, en un taller de confecció, una maquila... Joc de rol sobre la situació d'explotació laboral en la indústria del tèxtil. S'acompanya del passi d'un documental que podeu demanar en préstec al CeDRe. 

Comerç just.  Són tres sessions amb jocs, presentacions i tallers que ajudaran a entendre què és el comerç just i com funciona. Es treballa concretament el cacau (a partir de la xocolata) i la roba (especialment roba esportiva). 

Crisis energètica. Els drets humans a les fosques!  Una proposta dinamitzada directament per voluntariat de l'ongd Enginyeria sense Fronteres de Girona. S'ofereixen tres tallers per a dona a conèixer les desigualtats energètiques, el problema de les indústries extractives, la crisi del model energètic i les energies renovables.