• Inici>
  • Centre de recursos

Centre de recursos

logo

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat és a L'Espai de Solidaritat:
c/ Mestre Francesc Civil, 3 baixos, 17005 Girona. De 9a 14h i de 16 a 19h. 972 21 99 16

El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries (CeDRe) té com a objectiu crear, organitzar i difondre un fons de recursos educatius i d'investigació en Educació per al Desenvolupament, Pau i Drets Humans, Cooperació i Justícia social, destinat a tota la ciutadania.

PROTOCOL COVID-19:

Actualment el CeDRe no ofereix tallers ni activitats presencials, ni a l'Espai de Solidaritat ni per desplaçament als centres educatius i de lleure. Sí que s'ofereixen en format online, dins dels horaris habituals

El Centre de Recursos continua obert i oferint en préstec gratuît tots els seus materials. Per una millor atenció us animem a confirmar les recollides i devolucions dels recursos al correu: educacio@solidaries.org o bé trucant 972 21 99 16.

 

El CeDRe ofereix gratuïtament: audiovisuals, bibliografia, jocs de taula i jocs de gran format, exposicions i maletes pedagògiques amb la corresponent guia d'activitats per al treball i reflexió a qui ho sol·liciti. A més, d'una assessoria i acompanyament individual pel treball de les temàtiques esmentades ja sigui a nivell individual com en grups organitzats. 

Els materials estan organitzats en 13 grans temes: Drets, Sexualitat i igualtat de gènere, Economia i desenvolupament, Cooperació, Informació i Documentació, Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Política i Relacions internacionals, Solidaritat i ONGD, Cultures i moviments migratoris, Educació, Història, Mediambient i Geografia, Salut, Narrativa.

L'horari de recollida i devolució del material és de dilluns a divendres de 10 a 14h i de dilluns a dijous de 16h a 19h. Per a assessorament individualitzat sobre els recursos i formacions:  tots els matins i els dilluns i dimarts de 16 a 19h.

Com funciona el web? Fes córrer el cursor per les temàtiques del cercador que hi ha just damunt la imatge: tipus de recurs, temàtica, edat recomanada i autoria i prem “cerca”. Automàticament et sortiran en pantalla els recursos del CeDRe que s’ajusten a la teva recerca.

Per a assessories individualitzades i informació: educacio@solidaries.org

Per començar a consultar els materials, ajudeu-vos del cercador que hi ha a la part superior. O feu clic AQUí

Els recursos bibliogràfics i audiovisuals formen part del fons de Solidaritat i Cooperació de la Universitat de Girona.  Des del Servei de Biblioteca de la universitat ens cataloguen gratuitament aquests recursos oferint-nos la possibilitat d'estar dins el CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya). Per a cerques avançades pots utilitzar el  cercador de la Biblioteca.

Recurs del mes

Recurs del mes de setembre

Les entitats de la Coordinadora d’ONG Solidàries i l’Alt Maresme, ofereixen activitats diverses per a totes les edats i tipus de centres amb l’objectiu de sensibilitzar, donar a conèixer i treballar valors i realitats per a l’enfortiment d’una comunitat crítica, inclusiva i compromesa amb la pau, la reducció de les desigualtats i els drets humans.

Per aquest motiu, us fem arribar el catàleg del nou curs 2021-22 que recull la oferta (en la seva majoria, gratuïta) tant per a centres educatius, com per a associacions i centres d’educació no formal.

Podeu descarregar-vos directament el dossier en format PDF, o veure'n el catàleg en els dos enllaços adjunts. Us en passem el llistat perquè amb un cop d'ull tingueu informació sobre les edats.