Corresponsals de les migracions. La cobertura informativa d'un fet global.

  • Fons bibliogràfic
  • Informació i documentació
  • A partir de 16 anys
  • Jean-Paul Marthoz
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 070 MAR

Al món hi ha més de 214 milions de persones que no viuen a l’indret on van néixer, segons les Nacions Unides. Això és notícia? Quines són les implicacions de cobertures mediàtiques incompletes o esbiaixades sobre les migracions? Quin impacte tenen sobre les persones a qui fan referència i sobre la cohesió social? Són molts els factors que ha de tenir en compte la periodista que vol informar rigorosament de les migracions al segle XXI.

Corresponsals de les migracions, del periodista belga Jean-Paul Marthoz, ha estat adaptat al context català i espanyol per oferir, d’una banda, les eines periodístiques fonamentals per retratar el fet migratori. Un manual que posa sobre la taula alguns dels principals interrogants de la cobertura de les migracions: cal citar l’origen ètnic? cal donar la paraula als i les racistes? com s’han d’explicar les històries humanes? quines qüestions ètiques s’han de valorar en entrevistar persones en situació de vulnerabilitat? D’altra banda, l’obra aporta les nocions sociològiques i jurídiques per comprendre les dinàmiques migratòries.

Corresponsals per les migracionsés un manual que aborda amb mirada complexa i “glocal” el fet migratori, un recull de recursos pràctic i accessible adreçat als i les periodistes d’avui i de demà, als i les investigadores, en definitiva, a tota persona interessada en retratar millor aquest fet global.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec