Decrecimiento 10 preguntas para comprenderlo y debatirlo

  • Fons bibliogràfic
  • Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Denis Bayon, Fabrice Flipo i François Schneider
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 330.34 BAY

El terme "decreixement" fa referència a un moviment intel·lectual i militant que estima que la crisi climàtica i l'atzucac del model capitalista només podran ser superats al preu d'abandonar l'actual model de desenvolupament productivista i dels seus fonaments: el culte fetitxista del creixement i la creença cega en els inacabables beneficis del progrés tecno-científic.

"Perillosa utopia", "projecte reaccionari", "ximple il·lusió" són qualificatius que s'han utilitzat per a desacreditar aquest moviment, que ha suscitat un condescendent somriure irònic o una instintiva desconfiança en l’àmbit polític tradicional i en bona part del món intel·lectual. El que converteix a aquest llibre en un instrument definitiu per a comprendre de què es parla quan es parla de decreixement, trencant malentesos i prejudicis, és que respon amb arguments a una sèrie de qüestions clau de manera diàfana, senzilla però rigorosa. Deu preguntes com ara: 1. Què significa "decreixement"? 2. El decreixement, una idea nova o una idea reaccionària? 3. Per què decreixement i no "desenvolupament sostenible"? 4. Constitueix el decreixement el final del progrés científic i tècnic? 5. El decreixement és un malthusianisme? 6. El decreixement és privació o alegria de viure? 7. Significa recessió, desocupació, la fi de l'economia de mercat? 8. És aplicable als països del Sud? 9. No implica una visió dirigista o autoritària de la política? 10. Què significa concretament una política de decreixement?

Medi ambient/desenvolupament/política/economia

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec