La Apuesta por el decrecimiento : ¿cómo salir del imaginario dominante?

  • Fons bibliogràfic
  • Cultures i moviments migratoris, Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Latouche, Serge, 1940-
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 338.22 LAT

El terme “decreixement” sona a desafiament o a provocació, encara que siguem conscients que un creixement infinit és incompatible amb un món limitat. L'objecte d'aquesta obra és demostrar que, encara que un canvi radical és una necessitat absoluta, optar voluntàriament per una societat de decreixement és una aposta que val la pena intentar per evitar una reculada brutal i dramàtic.

Es tracta d'una proposta necessària per reobrir l'espai de la inventiva i de la creativitat de l'imaginari bloquejat pel totalitarisme economicista i adepte al progrés. És evident que aquesta proposta no té com a objectiu una subversió caricaturesca que consistiria a proclamar el decreixement pel decreixement. Aquest propòsit només seria possible en una “societat de decreixement”, és a dir, en l'àmbit d'un sistema basat en una altra lògica.

I queda el més difícil: Com es pot construir una societat sostenible, també en el Sud? Són necessàries diverses etapes: canviar valors i conceptes, canviar d'estructures, re-localitzar l'economia i la vida, revisar les nostres maneres d'ús dels productes, respondre al desafiament específic dels països del Sud. I finalment, cal assegurar la transició de la nostra societat de creixement a la societat de decreixement mitjançant les mesures apropiades.

El decreixement és una aposta política i estarà present, amb seguretat, als futurs debats electorals.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec