La diferència de ser dona

  • Audiovisuals
  • Feminismes i gènere
  • A partir de 16 anys
  • Català, Castellà, Alemany
  • DUODA. Centre de Recerca de Dones
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: DVD DIF

Al Centre de Recerca Duoda de la Universitat de Barcelona i del Parc Científic de Barcelona hem publicat un CD-ROM d' història de les dones entre els segles IX-XVIII titulat "La diferència de ser dona: recerca i ensenyament de la història".
La història de les dones és cada vegada més la història, perquè les dones ens ocupem molt de la relació sense fi, la qual no té altre objectiu que la pròpia relació. En els últims anys, la gent ens hem adonat que la política que de debó ens interessa és la de la relació, no la de la guerra ni la de la violència. Per això, la història que cada vegada ens interessa més conèixer és la de la relació.


L'obra que presentem s'inspira en aquesta experiència. Està dedicada a l'Europa medieval i moderna (segles IX-XVIII). El mètode seguit ha consistit a aplicar la nostra experiència d'anys conversant en grup a punts crucials de la història i a observar com la seva interpretació es transforma quan són posats a la llum de l'experiència humana femenina. Entre aquests punts crucials hi ha: la pau, la llibertat, l'espiritualitat, el treball, la lectura, el magisteri, la bruixeria, la riquesa, l'amor, la capacitat de ser dos, l'amistat, el coneixement.
Aquest format que presentem ofereix la possibilitat de viatjar per imatges, textos, documents, vides, músiques, interpretacions i paraules de la història amb la llibertat que cada lectora o lector desitgi.

 

Documental/Història/Basat en fets reals/

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec