Los surcos del azar

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia, Narrativa
  • de 12 a 16 anys, A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: N ROC

A través dels records de Miguel Ruiz, republicà espanyol exiliat a França, Paco Roca reconstrueix la història de la Nou, una companyia a les ordres del capità Dronne integrada en la segona divisió blindada del general Leclerc, i formada majoritàriament per republicans espanyols. Una història apassionant i oblidada sobre la contribució espanyola en la Segona Guerra Mundial.

La majoria dels homes que componien La Nueve tenia menys de 20 anys quan el 1936 van agafar les armes per primera vegada per a defensar la República espanyola. Cap sabia llavors que els supervivents ja no les abandonarien fins a vuit anys després, i que  la nit del 24 d'agost de 1944 serien els primers a entrar a París. Els carros de combat portaven, al morro, noms sorprenents: Madrid, Do Quichotte, Guadalajara, Ebre o Guernica. Els soldats es cognomenaven Granell, Campos, Fábregas, Royo, Pujol... Ells encapçalaran la desfilada de la victòria del dia 26 pels Camps Elísis. No obstant això, no aconseguiran la seva màxima meta de veure Espanya lliure del franquisme.

Còmic/Novel·la Gràfica

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec