2022: Olot

Aquest dissabte 21 de maig l’espai Núria Social d’Olot va acollir la Jornada Anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries, en la què la sobirania alimentària i energètica i el teixit associatiu garrotxí hi van tenir un paper protagonista.

En la Jornada Anual hi van participar representants de catorze entitats diferents: Soarpal, Oxfam Intermón, Economia del Bé Comú, Fundació Utopia, GERD, Bamtaare, Cohesió social d’Arbúcies, Justícia i Pau, ASOCOLGI, Núria Social, Resilience Earth, SCI, Fundació SER.GI, ECCIT i Nzuri Daima.

L’activitat matinal va començar amb la presentació de l’organització interna, les activitats i els objectius del Núria Social i les entitats que en formen part, així com la història d’aquest local centenari ubicat al barri vell de la ciutat. Tot seguit es va dur a terme una dinàmica de coneixement i debat entre les entitats presents. A la segona part de la jornada es va donar a conèixer un estudi sobre el dinamisme associatiu de la Garrotxa, fent èmfasi en les seves fortaleses i les seves mancances.

Posteriorment es va visitar la botiga de la Cooperativa l’Artiga on un dels seus socis, en Carles Malaret, va oferir una explicació sobre la seva constitució, els objectius assolits i els pendents. Com a darrera activitat, Elena Capdevila i Mireia Casas, sòcies fundadores de la Comunitat Energètica de Montolivet, van oferir una xerrada sobre el procés que ha dut aquest barri olotí a organitzar-se per assolir la sobirania energètica amb una instal·lació col·lectiva de plaques solars.

 Durant la Jornada es va aprofitar, també, per presentar i repartir entre les persones assistents la Memòria 2021 de la Coordinadora així com per recollir firmes per a la regularització administrativa de persones migrades.

Participants:

Anna Martín (Oxfam Intermón Girona), Carles Clemente (EBC Girona), Lluís Puigdemont (Fundació SER.GI),Javier Castro (Fundació Utopia), Núria Cuadrat i Carles Serra (Coordinadora), Pilar Vivet i Albert Quintana (Justícia i Pau Girona), Jaume Soler (Soarpal), Dolors Horta (Cohesió social d’Arbúcies) Marcel Barbens i Yasser Saadoune, Laura de la Morena i Loubna Bokal (Èccit), Claudia Patricia Ortiz Munar, Luis Enrique Almonacid, Jaider Amu Ramírez (ASOCOLGI), Jan Millastre  i Irene (GERD), Marta Palau i Ingrid Daenckerts (SCI Catalunya), Marta Figueres (Núria Social) i Èrika Zárate (Resilience Earth). 

Excusats/des:

Àngel Vàzquez (ACAPS Girona), Carme Vinyoles i Amèlia Barbero (Valentes i Acompanyades),  Pau Lanao i Jordi Planas (Agenda Llatinoamericana), Sònia Cervià i Núria Palomars (Coordinadora d'ONG Solidàries), Dolors Serra (Xangara),