Funcionament

La Coordinadora és assembleària i les seves entitats decideixen el camí a seguir, mitjançant reunions o assemblees que es duen a terme un cop al mes: cada segon dimecres, a les 6 de la tarda, a l'Espai de Solidaritat, o en línia, ja que el format actual és híbrid.

A més, la Coordinadora d'ONG Solidàries organitza una Jornada Anual que permet treballar, més a fons, accions, temes emergents i campanyes conjuntes. Per reforçar l'assemblea, existeix un Secretariat Permanent que es una comissió que es reuneix periòdicament per abordar els temes més urgents i que representa l'entitat, davant les diverses institucions i organismes amb els que col·laborem.

La Coordinadora d'ONG Solidàries participa amb sis representants al Consell de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona:

Raquel Sabater (Fundació Utopia. Plataforma Educativa), Ferran Soler (ACAPS Girona), Laia Sancho (NouSol), Mohamed El Amrani (Azahara ONG), Pilar Vivet (Justícia i Pau Girona)  i Núria Cuadrat (Coordinadora d'ONG Solidàries).

Consell Català de Cooperació al Desenvolupament. Actualment l'Àngel Vàzquez  (ACAPS Girona) i vocal de la Coordinadora d'ONG Solidàries) és el nostre representant en aquest ens.

Consell Assessor del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En Jordi Planas de l'Agenda Llatinoamericana i vocal del Secretariat de la Coordinadora, ens hi representa.

COMISSIONS

Per treballar temes específics, existeixen diverses comissions permanents o puntuals:   

Comissió de l'Agenda Llatinoamericana

Aquesta Comissió de la Coordinadora va néixer fa 25 anys per donar difusió a aquesta eina de reflexió i transformació de la realitat que ens envolta i dinamitzar la campanyade sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana a Catalunya. També coordinaa la campanya d'anada i tornada que comparteix amb col·lectius d'Amèrica Llatina.

Comissió pels Drets Humans

Es posa en marxa per  preparar i coordinar la celebració del 10 de desembre, Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans. Les entitats de la Coordinadora que treballen els Drets Humans hi participen. Actualment la comissió està formada per Fundació Utopia, Justícia i Pau GironaASOCOLGI, Dagua ONG, Oxfam intermón Girona.

Comissió pel Compromís Polític. Formada per Justícia i Pau Girona, Fundació SER.GI, Oxfam Intermón Girona, Comissió de l'Agenda Llatinoamericana, Càritas Girona i La Guerrilla Comunicacional. Aquesta comissió s'encarrega de fer el seguiment dels compromisos polítics adquirits durant les conteses electorals municipals.

Altres espais de participació

Comissió de Periodisme Solidari. Aquesta comissió està formada per periodistes de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l'àrea de comunicació de la Coordinadora d'ONG Solidàries. Té entre els seus objectius vetllar per una correcta pràctica periodística respecte els temes solidaris i aconseguir la màxima difusió possible d'aquests temes, per fer més visible el treball que duu a terme l'extens i específic teixit associatiu de les comarques gironines. La Sònia Cervià de l'equip tècnic de la Coordinadora, ens hi representa.

Xarxa pels Drets Socials. La Xarxa pels Drets Socials de Girona és una organització ciutadana d'enllaç entre diverses entitats (sindicals, associacions veïnals, ONG solidàries, plataformes de persones afectades i altres), de cara a la promoció de lluites i accions en defensa de l'exercici real per part de tota la ciutadania dels drets socials fonamentals (seguretat social, salut, habitatge, educació i participació en la cultura, treball digne i drets laborals) proclamats a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Espai Antiracista Salt-Girona. En formem part des del 2015 i en Lluís Puigdemont ens hi representa.

Girona pel Clima. Vam començar a participar en aquesta plataforma d'entitats ecosocials el novembre del 2019. Actualment, ens hi representa la Núria Palomar, de l'equip tècnic.

Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona. La Núria Cuadrat, de l'equip tècnic, ens hi representa.