Notícies

27/04/2017

A Girona, No els Rebaixis!

Coincidint amb el quart aniversari de l'esfondrament de l'edifici Rana Plaça, a Bangla Desh, Oxfam Intermón apel·la al poder dels consumidors i consumidores per canviar les indignes condicions al sector tèxtil i proposa el comerç just, com a opció de compra de qualitat, social i mediambientalment responsable. Foto:Oxfam Intermón

El 24 d’abril de l’any 2013, 1.134 persones van morir sota les runes de l’edifici on treballaven i que no garantia les condicions de treball mínimament segures. Des d’avui i fins al 13 de maig, Oxfam Intermón a Girona posa en marxa la campanya “No els Rebaixis” per sensibilitzar la ciutadania sobre els drets laborals al sector del tèxtil i sobre l’alternativa de la roba de comerç just.

Per a Oxfam Intermón, comprar roba de comerç just és una manera de fer activisme i de contribuir a canviar les males pràctiques que tant abunden en el sector tèxtil convencional. Des de l’entitat asseguren que «comprar roba de comerç just es converteix en un autèntic acte de reivindicació i rebel·lia» contra les males pràctiques del sector i, a més, és una manera de pressionar les grans cadenes de moda perquè assegurin sous i condicions dignes als seus treballadors i treballadores aquí i arreu.

Precisament, l’ONG acaba de publicar el document “No els rebaixis: el comerç just i el sector tèxtil. Transformant vides” en el què s’ apunten algunes millores com l’Acord per a la Seguretat i contra Incendis a Bangla Desh, alhora que demana encara més millores com la transparència en el nom i ubicació dels proveïdors i el compromís de les grans marques amb els drets laborals de les persones.

La roba de comerç just d’Oxfam Intermón es pot adquirir a la botiga online o a la botiga gironina de la Pujada del Pont de Pedra.

RECursos del CeDRe sobre comerç just

"Comercio justo para todos." Joseph E. Stiglitz i Andrew Charlton. Ed. Taurus.

"El chocolate mágico." Joc de taula per a mainada a partir de 6 anys. 

En préstec gratuït al CeDRe

Guardar