Notícies

22/10/2012

Arcadi Oliveres parla de "L'altra economia"

Com cada any per Fires de Sant Narcís, es posa en marxa una nova campanya de l'Agenda Llatinoamericana. I el pregó solidari recau aquest any, en l'economista Arcadi Oliveres, que en l'agenda per al 2013 escriu: «Canviar l'actual funcionament de l'economia hauria d'implicar, sens cap mena de dubte, la desaparició del capitalisme neoliberal». L'acte de presentació a càrrec d'Arcadi Oliveres és aquest dimecres, 24 d'octubre, a les 19.30h, al Teatre del Centre Cívic Sant Narcís de Girona.

Donat el context actual, des de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana de la Coordinadora d'ONG Solidàries, que impulsa aquesta campanya de sensibilització, s'ha volgut promoure la reflexió sobre les alternatives existents a l'actual model neoliberal. Així, «L'altra economia» és el tema central de l'Agenda Llatinoamericana 2013. I és que, com diu l'exbisbe Pere Casaldàliga al pròleg de l'Agenda 2013, l'economia és el camp de batalla «on es decideix la voluntat i la possibilitat de viure i conviure tota la Humanitat amb veritable dignitat humana».

Al costat de les reflexions d'Oliveres i Casaldàliga, a l'Agenda 2013 hi trobareu articles de la mediàtica monja Teresa Forcades, l'economista Josep Manuel Busqueta, del Seminari d'Economia Crítica Taifa, o del periodista Albano Dante (de cafeambllet.com). En total s'han editat unes 4.000 agendes en català que ja s'estan distribuint a Catalunya i les Illes Balears, i en espais tan variats com el Parlament de Catalunya, o les biblioteques catalanes.

En l'acte de presentació, es projectarà un capítol de la sèrie documental L'Excusa, i s'atorgarà el Premi a la Difusió del Decreixement, que distingeix aquelles iniciatives, articles o campanyes que donen a conèixer els avantatges del decreixement, com a alternativa al creixement il·limitat. L'acte inclou l'acompanyament musical de Katy Evoghli.

Article relacionat: La Girona immaterial, de Manel Mesquita.