Notícies

25/10/2021

Combatre els estereotips tot jugant

L'entitat altempordanesa Amunt i Crits, en col·laboració amb el Museu del Joguet de Catalunya ha ideat un joc, Nannido. La vida en joc® , que simbolitza el recorregut de la vida d'una persona migrada  i que està pensat per combatre prejudicis i estereotips. 

Es tracta d'una versió ben especial del tradicional joc de l’oca en el que la persona participant s'ha de posar en la pell d'una persona migrada. I és un joc diferent perquè a més de fer passar una bona estona el que persegueix, sobretot, és generar empatia cap al col·lectiu migrant, tot posant sobre el tauler de joc alguns dels estereotips racistes que pateix.

Nannido significa, en llengua fula, la persona que migra. Com en el joc de l'oca, les persones que hi juguen han d'anar recorrent les caselles i es va caient en caselles-oportunitat o en caselles-dificultats, igual que a la vida mateixa. Però les dificultats a les que s'hauran  d'enfrontar les participants tenen a veure amb tot el seguit d'obstacles que ha d'afrontar la persona que inicia un procés de migració.  

El joc d'Amunt i Crits està pensat per a persones a partir de 8 anys i de moment només hi podreu jugar al Museu del Joguet (6 i 18 de novembre i 11 de desembre) en partides obertes a tothom. L'entitat i el Museu del Joguet estan buscant finançament per produir-ne algunes entitats ja que ha despertat interès entre altres entitats que també treballen per a la transformació i la cohesió social. La idea, a més, és dinamitzar tallers sobre el joc als centres educatius de Figueres i de la comarca de l'Alt Empordà.  

Nannindo neix amb la voluntat de tumbar prejudicis posant en valor la riquesa de la diversitat i fomentant la convivència social. Els continguts de Nannido. La vida en joc® han estat desenvolupats per l’Associació Amunt i Crits! amb l’assessorament del Museu del Joguet de Catalunya.