Notícies

10/01/2014

Els Drets Humans en perill

La crisi financera i econòmica que afecta les societat occidentals des de l'any 2008 ha comportat greus regressions en matèria de drets socials i econòmics, com el dret a la salut o l'educació. Però no són els únics drets en perill. Els drets civils i polítics i les llibertats públiques, nucli dels sistemes de protecció dels Drets Humans, estan en perill en l'actualitat. En aquest context, l'Institut de Drets Humans de Catalunya proposa un curs centrat en la seguretat dels Drets Humans.

Què són i què no són els Drets Humans? Quins són els sistemes internacionals de protecció dels Drets Humans? I el sistema espanyol? Per tal d'aprofundir en els riscos existents per als Drets Humans, l'IDHC proposa aquesta formación online.

De fet, la finalitat d'aquest curs és proporcionar els coneixements i les eines necessàries al públic objectiu perquè coneguin amb profunditat els drets civils i polítics, els seus sistemes de protecció i els atacs que recentment estan patint per part de l'estat. El curs s'adreça a activistes, moviments socials i altres agents de canvi, així com a jutges, advocats, fiscals, estudiants de dret i de polítiques, membres d'ONG de Drets Humans, periodistes i etc.

La formació virtual s'inicia el 3 de febrer i finalitzarà a mitjans del mes de març. Les inscripcions (online) ja són obertes. Més informació>>