Notícies

10/04/2019

Formacions en línia gratuïtes

La plataforma a-humanitaria.es ofereix diverses formacions gratuïtes en línia i un webinar, sobre qüestions transversals de l'àmbit humanitari i els seus respectius marcadors i eines de referència a nivell internacional. S'adreça a tota la comunitat humanitària i a totes les persones que hi vulguin aprofundir. 

Els 4 itineraris formatius en línia són els següents:

Medi ambient (8 hores): L'impacte ambiental dels desatres i els conflictes poden tenir greus conseqüències per les comunitats afectades amb recursos naturals malmesos o en risc per les estratègies de supervivència. D'altra banda, els projectes i programes humanitaris poden causar a vegades danys mediambientals i incrementar la vulnerabilitat de les poblacions.

Gènere i edat (8 hores): El gènere i l'edat són determinants universals imprescindibles a l'hora de plantejar una ajuda sensibile a les diferents necessitats i capacitats de les dones, les nenes, els nens i els homes. El marcador de gènere i edat llençat l'any 2014 per la Comissió Europea permet avaluar el greu en el què l'acció humanitària integra les consideracions de gènere i edat i vol, doncs, millorar la qualitat de l'acció humanitària.

Localització (8 hores): Aquest curs pretén facilitar definicions pràctiques per facilitar la localització de l'ajuda per part dels actors de la cooperació espanyola.

Resiliència (8 hores): En els últims anys el concepte de resiliència dels individus i comunitats davant els conflictes i desastres s'ha popularitzat en l'àmbit de la cooperació internacional.

També està oberta la inscripció per un curs webinar de l'IECAH sobre la protecció en l'àmbit humanitari. Aquesta formació també és gratuïta i vol aprofundir en una tasca fonamental dels actors humanitaris: protegir les persones amenaçades per la violència o la coerció, una tasca que tradicionalment havia estat realitzada per actors com el CICR o l'ACNUR, però que s'ha anat integrant com a tasca transversal en els projectes humanitaris. El webinar es farà el proper dijous 11 d'abril a les 15.30h a la plataforma ZOOM (s'envia enllaç directe). Us hi podeu insciure en aquest enllaç>>