Notícies

24/02/2015

Jornada d’intercanvi ONGD-mitjans de comunicació a Figueres

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Figueres,  la Coordinadora d’ONG Solidàries i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen una jornada de formació sobre  «El paper de la solidaritat als mitjans de comunicació». Serà aquest dissabte 28 de febrer a la delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, durant tot el matí. Hi participaran ONGD alt empordaneses i mitjans de comunicació locals.

L’objectiu d’aquesta formació és aconseguir millorar la qualitat i la difusió de les informacions solidàries. Però també es vol obrir un espai d’intercanvi i coneixença entre les ONGD i els mitjans de comunicació.

La jornada comença amb un bloc centrat en l’elaboració de la notícia i les eines comunicatives a l’abast de les ONGD. Seguidament, s’informarà els periodistes locals de quins són els projectes solidaris que s’estan duent a terme des de l’Alt Empordà i s’obrirà un diàleg entre tots els participants. La jornada es clourà amb una xerrada de la periodista de TV3, Anna Teixidor, sobre «Com tracten els mitjans de comunicació la diversitat».

PROGRAMA:

10h. Benvinguda a càrrec de l’alcaldessa Marta Felip, i el regidor d’Acció Cívica, Sergi Garcia

10.10h COM FER DE LA SOLIDARITAT NOTÍCIA. Amb Laura Fanals, periodista del Diari de Girona, vicepresidenta de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de Sònia Cervià, responsable de comunicació de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme. Totes dues formen part de la Comissió de Periodisme Solidari de Girona.

11h CAFÈ INTERACTIU: Presentació dels projectes de solidaritat de l’Alt Empordà, als periodistes locals.

12.30h XERRADA «COM TRACTEN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ LA DIVERSITAT?». A càrrec d’Anna Teixidor, periodista de Tv3. Llicenciada en Humanitats i en Periodisme i Doctora en Comunicació Social a la UPF. És coautora de documentals com "Somnis atrapats”, “A la recerca del paradís” o  "Ivie Okundaye, una dona de carretera".

DESCARREGAR CARTELL>