Notícies

24/03/2010

L'Agenda Llatinoamericana posa la figura de "déu" a debat

Un any més, la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana aporta un tema per a la reflexió i el debat, que no deixarà indiferent: la figura de déu. "Quin déu? Quina religió?"és el lema escollit per a la campanya de sensibilització de l'Agenda Llatinoamericana 2011. La nova campanya es presentarà el pròxim 4 de juliol amb la presència de José Maria Vigil, un dels pares de l'Agenda Llatinoamericana.

En l'assemblea final de la campanya 2010 celebrada el passat 13 de març, es va fer balanç de les gairebé més de 77.000 agendes repartides arreu del món, i especialment a Llatinoamèrica. Enguany, l'agenda s'ha editat en 6 idiomes: català, castellà, portuguès, italià, anglès i francès. A nivell català es van editar unes 5.600 agendes, però a més s'han fet dues edicions del llibre de Joan Surroca "Com salvar-nos amb el planeta" (4.000 exemplars). Tant l'agenda com el llibre de Surroca s'ha fet arribar a tots els parlamentaris catalans i a tots els ajuntaments socis del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

En línies generals, la campanya de sensibilització del 2010, centrada en l'ecologia, ha estat un èxit tot i la crisi, ja que alguns materials pedagògics com el calendari solidari i la Carta de la Terra, i la mateixa agenda, pràcticament s'han exhaurit. En aquesta campanya del 2010 s'han fet arribar tots els materials pedagògics als Centres de Recursos Pedagògics d'Ensenyament de Catalunya.

Per primera vegada, a més, la Universitat de Girona va organitzar un curs per a professors i alumnes sobre els continguts de la campanya de l'Agenda.