Notícies

09/03/2015

L'Ajuntament de Girona visita la dària de Farsia

Una delegació d’ajuntaments catalans, entre ells el de Girona, van fer una visita institucional als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, el passat mes de febrer, en el marc de la missió institucional organitzada des de la Comissió de Pau i Diplomàcia de Ciutats del Fons Català. Durant l'estada, també es van visitar els diferents projectes desenvolupats a la daria de Farsia en col·laboració amb ACAPS Girona i el suport de l'Ajuntament.  

Per part de l’Ajuntament de Girona, es va aprofitar per visitar els representants de la daira de Farsia, ciutat germana de Girona des de 1997, així com els projectes de cooperació al desenvolupament que dur a terme l’entitat ACAPS Girona i que reben el suport municipal.

En concret, es va poder visitar l'escola bressol de Tarbia, el taller de costura que subministra les bates que s'usen en aquesta escola i l'escola de discapacitats Smara, que s'ha electrificat. A més, es va visitar el Dispensari Sanitari i l'Escola de Primària, amb els que es vol començar a col·laborar.

 

L’objectiu general d’aquesta visita ha estat l’enfortiment de les relacions de solidaritat entre els ajuntaments catalans agermanats amb el Poble Sahrauí així com també la revisió de l’estat d’aquests agermanaments, la seva consolidació i l’impuls de noves formes de cooperació.