Notícies

31/01/2017

L'estat dels racismes a Catalunya

Malauradament el cas de racisme contra la regidora de Badalona, Fàtima Taleb, no és un cas aïllat. Aquest dijous, 2 de febrer, l'Espai Antiracista de Salt-Girona presenta a la Sala d'actes de l'Espai Marfà de Santa Eugènia (19h), a Girona, dos documents: un informe de SOS Racisme sobre l'estat del racisme a Catalunya, i una diagnosi sobre pràctiques discriminatòries a l'Ajuntament de Salt.

La doble presentació serà conduïda per Gonzalo Escobar, professor de Dret de la Universitat de Girona. En l'acte, es presentarà l'informe que cada any fa SOS Racisme a partir de la denúncia de víctimes que han patit alguna mena de discriminació. En l'informe del 2015, per exemple, el Servei d’Atenció i Denúncia per a Víctimes de Racisme i Xenofòbia va atendre un total de 442 persones, de les quals 310 acudien al servei per primera vegada. Algunes de les persones ateses van demanar demanar assessorament o informació, 137 van acudir a aquest servei, però, per haver patit un cas de discriminació racista o xenòfoba.

L'Espai Antiracista de Salt-Girona presentarà la segona diagnosi/denúncia d'algunes pràctiques discriminatòries que pateixen algunes persones a l'hora de fer tràmits administratius, que tenen lloc a l'Ajuntament de Salt. Aquest debat forma part del cicle «Europa: entre els ponts i les fronteres», que es fa a la UdG de gener a març