Notícies

27/11/2010

La cara desconeguda de la immigració il·legal

Dins del cicle Cinema i Solidaritat, l'entitat Intermón Oxfam ens acosta el documental "Les ombres", d'Oriol Canals. El vídeo tracta del drama dels africans que abandonen la pobresa de la seva terra a la recerca d'una vida millor a Occident. La cinta rebel·la un món paral·lel, ignorat per molts, en què els immigrants il·legals subsaharians establerts a Catalunya formen una espècie de població alternativa, fantasma, aliena a tot el que l'envolta. La projecció tindrà lloc avui dimarts 30 de novembre, al Cinema Truffaut de Girona, a 2/4 de 9 del vespre, i anirà seguida d'un debat.

Farà la presentació de la pel·lícula Carme Vinyoles, periodista i membre de la Comissió de Periodisme Solidari. Al debat posterior participaran Seikhou Diao, membre de Senecat; Lluís Puigdemont, responsable del Servei d'Immigració de Càritas-Girona; Paloma Lavandeira, responsable de l'àrea d'collida de GRAMC; i Martí Batllori, voluntari del comitè de Girona d'Intermón-Oxfam.

Aquesta edició del cicle Cinema i Solidaritat està dedicada a l'altra cara de la informació i vol acostar al públic aquelles realitats que no són portada dels diaris. El cicle, que va començar al setembre, consta de deu sessions gratuïtes organitzades per diferents entitats gironines que treballen en l'àmbit de la cooperació. El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONG Solidàries, el Cinema Truffaut i el Museu del Cinema.