Notícies

05/11/2014

Mesures de la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt en defensa del 9N

Les entitats sotasignants, membres de la Xarxa pels Drets Socials, volem fer constar l’actitud antidemocràtica del Govern espanyol i d’aquelles forces polítiques que, des de Catalunya i també des de Girona o Salt, neguen el dret a vot als seus conciutadans i conciutadanes. La segona suspensió del Tribunal Constitucional (TC) espanyol no pot ni ha de ser obeïda per les institucions ni pel poble català, ja que és un tribunal il·legítim, altament polititzat, que ha fallat en nombroses ocasions en contra de la capacitat del poble català d'autogovernar-se.

Des de la Xarxa pels Drets Socials ens mantenim ferms i fermes en l’exigència de la consulta del 9N, que representarà l’expressió clara i directa de la voluntat popular sobre el futur polític del país. És en aquest sentit que:

 

- Exigim claredat en les actuacions previstes pel Govern respecte la materialització de la consulta. Qualsevol altre escenari - acatar la decisió del Tribunal Constitucional, substitució de les urnes- seria un frau a les exigències populars.

- Denunciem l'actitud obstruccionista de l'Estat espanyol i dels seus agents. En aquest sentit, considerem lamentable que les cartes que l'Ajuntament de Girona havia tramès a la ciutadania per informar-la sobre el 9N hagin estat retornades per Correus abans de la suspensió dictada pel TC.

- Exigim encara més implicació als Ajuntaments de Salt i de Girona en el 9N. Els Ajuntaments, a través de TMG, han de procurar que la freqüència de pas dels autobusos urbans sigui la d'un dia laborable per tal de facilitar el transport fins els col·legis. També demanem als governs locals que habilitin transport adaptat a persones amb problemes de mobilitat.

- En la mateixa línia, els Ajuntaments de Girona i de Salt, que són l'administració més propera a la ciutadania, han d'oferir més informació als voluntaris i votants que s'activaran per al 9N.

- La XDS es posa a disposició de l’Assemblea Nacional de Catalunya per desplegar voluntaris o, si s'escau, defensar els col·legis, urnes i vots: defensar el dret a la participació política. Constatem que hi ha  diversos sectors que no tenen suficient informació sobre el 9N o possibilitat de participar-hi (els manca accés a internet, no tenen facilitat de desplaçament...). Per això cridem el moviment popular, davant d'una Administració que fins ara no ha tingut prou valentia política, a esmenar la manca d'informació.

- En darrera instància, fem una crida a totes les persones demòcrates de Girona i de Salt perquè responguin a les crides de l'ANC i perquè es facin voluntàries per tal de garantir que el 9N tingui un vot massiu, que desbordi la democràcia.

Entitats membres de la XDS i que subscriuen aquest posicionament:

 

Xarxa Dones Girona

Mesa d'Entitats per la Participació

Escudella Solidària

Intersindical Alternativa de Catalunya

Coordinadora d'ONG de les Comarques Gironines

Compromís amb Girona

Iaiofalutes

Independents per Salt

UGT Comarques Gironines

Avalot Comarques Gironines

Fundació Ser.GI

Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa

Procés Constituent

Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert

La Guerrilla Comunicacional

Associació Elsa Integració

Candidatura d'Unitat Popular de Girona

Arran

PAH de Girona i Salt

PAH-Gironès

Podemos

Nucli Paolo Freire de la UdG

CCOO

Càritas Diocesana de Girona

Justícia i Pau

Escola d'Adults de Girona

Moviment Democràtic de Dones

Observatori Ciutadà Municipal de Girona

 

-----