Notícies

29/11/2017

Neix VotxTothom

Entre el 13% i el 15% dels ciutadans majors de 18 anys no pot participar en unes eleccions. Ahir es va presentar VotxTothom. La Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres, que agrupa diferents organitzacions, col·lectius i persones -com Espai Antiracista Salt-Girona- que comparteixen la necessitat de prioritzar la reivindicació per al dret a vot de les persones estrangeres com un punt imprescindible per esdevenir una democràcia real i una societat justa i igualitària. Foto: campanya per al Dret a Vot de la Coordinadora al 2006

Les entitats promotores creuen que «cal revertir una situació de vulneració de drets que s’està donant des de fa dècades.» En aquest sentit, el dret a vot és per aquestes entitats necessari si es vol construir una ciutadania justa, en la que totes les persones membres en puguin participar de manera efectiva i igualitària i aportar les seves capacitats per construir un projecte comú. Igualment, és una eina imprescindible per revertir el racisme institucional i social.

L'objectiu de la Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres és «posar a la agenda política i mediàtica la qüestió del Dret a Vot per a Tothom». Per aconseguir el suport social necessari que impulsin els canvis legislatius que calen per fer-ho realitat, la plataforma impulsarà una campanya de sensibilització i comunicació dirigida a la ciutadania sobre la necessitat de fer possible el dret a vot universal.

D'entre les associacions promotores, destaquem el CIEMEN, la Coordinadora Associacions Senegaleses de Catalunya, l'Espai Antiracista Salt-Girona, SOS Racisme, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Stop Mare Mortum o l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Us animem a llegir el manifest i a adherir-vos-hi!