Twins

 • Jocs
 • #cedreacasa, Cooperació
 • de 7 a 11 anys, I fins als 100 anys
 • No definit / No cal
 • Stephen Glenn
 • #CeDReacasa: #el cedre a casa
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc-2019

joc de cartes en el que la coordinació i l'associació d'imatges et portaran a la victòria. Aparellaràs les maduixes amb el cor perquè són de color vermell? O amb les patates perquè es poden menjar? Descobreix el que passa pel teu cap! ...I en les dels altres! Associa les imatges confiant que els altres hagin coincidit amb tu. Quantes més parelles tinguis en comú amb els altres jugadorsi jugadores, més punts aconseguiràs!

Un joc ràpid i senzill per a totes les edats. 

 

Contingut:

 • 150 cartes de fotografies (300 imatges)
 • 88 cartes numerades
 • 1 tauler de joc
 • 100 fulls de puntuació (us recomanem que els fotocopieu o que utilitzeu fulls en brut)
 • 1 rellotge de sorra
 • regles del joc

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Relació d'imatges, pensament estratègic i lògic. Saber-se posar en la ment de l'altra per aconseguir més punts, comparar diferents maneres de fer relacions entre les imatges, etc. Molt bon joc per a qualsevol edat i rejugable mils de vegades. Un exit assegurat amb tots els grups i famílies que l'han provat.

Hem fet també la prova de substituïr les imatges per paraules. En aquest cas, la relació es complica i s'entra en històries i anècdotes del grup (o personals) que fan del joc una dinàmica de cohesió molt interessant. També introduint, sentiments i emocions entre les paraules, convertim el joc en una mirada molt més íntima i que permet continuar -si es vol- un treball posterior amb el grup.

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc del TWINS  i ara el trobes a faltar, adapta’n un per  casa!

És un joc que ha enganxat a tothom qui hi ha jugat al CeDRe, des de nenes i nens d’onze anys fins al darrer grup d’Integració Social que va passar per les tardes juganeres.  Per poder-lo adaptar necessites un munt de retalls de fotografies (no cal que siguin completes, d’una mateixa fotografia en pots retallar diferents parts per tal de separar-ne les imatges i els objectes).  Caldrà que en un full hi escriguis els nombres de l’1 al 9 tot vol seguint-ne els marges. Necessitareu un paper i un llapis per a la puntuació de les partides, i un temporitzador de 30-40 seg. Per cada jugadora, retalleu en paperets petits 9 paperets on hi escriureu també els nombres de 1 a 9 (un  per paper) aquests paperets els guardeu a la mà, cadascú els seus.

Comença el joc: Col·loqueu 9 imatges al voltant del foli, de manera que a cada imatge li correspongui una xifra. Gireu el temporitzador o inicieu el cronòmetre. A partir d’ara, cada jugadora, mentalment ha de fer les parelles de les imatges segons la relació que hi trobi. Per assenyalar les parelles, seleccionarà els paperets que té a la mà i els aparellarà davant seu. Així, si les imatges col·locades al nº 2 i 5 creu que com que son de color blau fan una bona relació, agafarà els seus paperets dels nº 2,5 i els posarà boca avall (ningú ha de veure’ls) davant seu. Cadascú haurà de poder fer totes les parelles deixant un paperet desaparellat que posarà també boca avall.  Quan acaba el temps, s’atura el joc i s’inicia el recompte de punts tot posant en comú les diferents relacions que s’han trobat.

La puntuació es farà comptant el nombre de parelles que coincideixin amb la resta del grup. Si tres persones han fet la parella 2 i 5, cada persona s’anotarà 3 punts al marcador (un per parella coincident). Les cartes que han quedat desaparellades es guarden pel final. Son la “poma podrida” aquella a qui ningú ha trobat cap relació, si les pomes podrides coincideixen, sumem el nombre de coincidències i el multipliquem per 2. Qui ha guanyat la partida?

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec