• 16/01/2021 a les 10:30 Curs

  Curs de cinema en línia: Cinemes africans: de les independències a l'era digital

  • Diversos preus
  • Lloc: Museu del Cinema de GIRONA
  • Organitza: Museu del Cinema

  Formació que com un dels seus objectius té transformar la mirada i l'enfocament esbiaixat que té Occident del continent africà. [llegir més]

  Les cinematografies africanes i de les seves diàspores han tingut poca o nul·la presència en la història de cinema, en canvi han marcat la diferència, han estat influents i molt obertes cap a noves vies creatives. Amb aquest curs es pretén realitzar una panoràmica des dels anys seixanta, període de les independències amb el seu marcat cinema polític, fins avui dia en el qual les plataformes internacionals com Netflix instal·lat per començar a produir contingut en aquest "nou daurat". Una formació que com un dels seus objectius té transformar la mirada i l'enfocament esbiaixat que té Occident del continent. Benvinguts al cinema fet a Àfrica.

  Impartit per: Sebastián Ruiz (Professor de comunicació i especialista en cinemes africans).

  *El curs serà impartit en llengua castellana

  *Per garantir la seguretat dels assistents es prendran un seguit de mesures preventives contra la Covid-19: els cursos tindran un màxim de 15 persones inscrites; es prendrà la temperatura dels alumnes abans d’accedir a l’aula i ningú podrà accedir a la sessió si té la temperatura a més de 37,5 graus; caldrà posar-se gel hidroalcohòlic en entrar i sortir de l’aula i portar la mascareta posada durant tota la sessió; els alumnes seuran a una distància mínima d’un metre i mig, per la qual cosa el cursos tindran lloc en una aula més gran de l’habitual.

  Dies: 16, 23 i 30 de gener, 6 i 13 de febrer de 10.30 a 13.30. Impartit per: Sebastian Ruiz. Preu: 85 €; Club d'Actors: 65 €; Club Cultura: 70 €; jubilats, estudiants i aturats 70 €, Menors de 30 anys: 35 € (S'assignaran dues places per ordre d'inscripció). Matrícula: fins al 8 de gener, a la taquilla del Museu, per a / e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import en el compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i curs "Cinema Africà"

   
  Tanca
 • 26/01/2021 a les 20:00 Cinefòrum

  Projecció de "Crude"

  • Gratuït
  • Lloc: Cinema Truffaut
  • Població: GIRONA
  • Organitza: Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Cinema Truffaut i Coordinadora d'ONG Solidàries
  • + INFO

  Projecció del cicle Cinema i Solidaritat dedicat a l'Emergència Climàtica. El documental "Crude" serà presentat per l'Agenda Llatinoamericana i ASOCOLGi [llegir més]

  Aquest documental investiga un dels desastres ambientals més grans a l’Amazones, que involucra la indústria del petroli de l’Equador. Ens apropa a l’exploració del cost humà de la presència corporativa en el cor de la selva, així com el procés de la demanda col·lectiva contra Chevron. Investigar aquesta problemàtica des de diverses perspectives, ajuda a comprendre com les multinacionals poden influir en el món de forma dràstica.

  Presenta: Agenda Llatinoamericana i ASOCOLGI

  Tanca
 • 01/02/2021 Concurs

  5a edició del concurs Hip-hop per la Pau

  L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca la cinquena edició del concurs Hip-hop per la Pau per al curs 2020-2021, adreçat específicament a joves d'entre 12 i 25 anys. [llegir més]

  L'ICIP convoca la cinquena edició del concurs Hip-hop per la Pau per al curs 2020-2021, adreçat específicament a joves d'entre 12 i 25 anys. Termini de presentació de propostes: 1 de febrer

  El concurs Hip-hop per la Pau té per objectiu fomentar el compromís per la pau dels i les joves, mitjançant la creativitat i l'expressió artística, especialment a través del rap i la cultura hip-hop.

  S'atorgaran un màxim de dos premis per a cadascuna de les modalitats:

  • Primer premi: enregistrament i producció musical d'una peça de rap, de temàtica vinculada a la pau, en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic.
  • Segon premi: taller de rap impartit a l'entitat o centre guanyador per un professional del hip-hop.
  Tanca