07/12/2022

12 mesos per a la pau

El 24 de febrer del 2022 esclatava una guerra entre Rússia i Ucraïna. I al 2023, volem tornar a parlar de pau! Per això, la proposta del calendari de la Coordinadora d'ONG Solidàries recull efemèrides, fites i persones amb les quals reivindicar que el diàleg, la convivència i la resolució pacífica dels conflictes són possibles i necessaris.

El Dia escolar de la Noviolència i la Pau, les manifestacions massives del 2003 contra la guerra d'Iraq, l'eliminació del servei militar obligatori a l'Estat espanyol el 2001, l'aprovació d'un codi ètic per als expositors de Fira de Girona, el projecte Vacances en Pau o la creació de l'Institut Català Internacional per la Pau...Tenim molts avenços a celebrar i després d'un any poc encoratjador, veient com es complicava i esclatava la guerra entre Rússia i Ucraïna, creiem que valia pena, posar els èxits i les fites, al capdavant, i reivindicar-los com a full de ruta. 

El calendari pacifista també repassa algunes efemèrides com el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre), el Dia Internacional de les Persones Desaparegudes, o el Dia Internacional de Nelson Mandela, entre moltes altres dates a tenir presents. Les 12 il·lustracions que trobareu al calendari són de l'il.lustrador gironí Cesc Pujol

"12 mesos per a la pau" és un material de sensibilització que vol arribar a les llars (per això el format de paret) i a les oficines (enguany n'hem fet una tirada limitada de sobretaula), per ajudar a prendre consciència, durant tot l'any, que ens cal treballar pel diàleg, la convivència, i la justícia social, si volem viure en una societat en pau. Del calendari de paret n'hem editat 700 exemplars que es repartiran de manera gratuïta entre les entitats de la Coordinadora i la ciutadania, a més de les administracions que ens donen suport. 

El calendari 2023 compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Girona i Dipsalut Girona