17/05/2021

2020: L'any que vam sobreviure a la pandèmia

L'any del 2020 és l'any de la pandèmia. Un any que no oblidarem mai per la introducció de les assemblees virtuals, per la proliferació dels actes de sensibilització en línia i les mil i una reunions virtuals. Hem repassat tot l'any passat i ja us podem avançar la versió digital de la memòria 2020, que repartirem en paper, a la Jornada Anual -i presencial- del 5 de juny. 

A la Coordinadora, també recordarem el 2020 com l'any que vam haver d'adaptar tot el full de ruta de treball per dur a terme el Pla Estratègic de la nostra entitat, al format telemàtic i així complir els terminis previstos. El Pla Estratègic s'ha treballat de la mà de Resilience Earth i de manera col·laborativa amb moltes entitats de la Coordinadora.

Un any, en conjunt, amb moltíssims reptes que hem superat amb nota com recordem a la introducció: "Malgrat tot, en aquesta situació de crisi es va tornar a demostrar que la Coordinadora és una gran família amb complicitats, suport mutu i ganes compartides de revertir la situació." Una família que en acabar l’any era una mica més gran, amb la incorporació de cinc noves entitats: Munduko Lagunak de Celrà, el Núria Social d’Olot i les gironines Associació Sociocultural de Colombians (ASOCOLGI)Fundació Amandla i Social Project 4.0.

A nivell organitzatiu també va ser un any de canvis. Per una banda, Pau Lanao, de Valentes i Acompanyades i vinculat a la Coordinadora des dels seus inicis, després de 6 anys a la presidència va passar el relleu a en Jan Millastre, del GERD i  per l'altra, es va dur a terme una modificació profunda dels estatuts. En ser l’estatus jurídic de la Coordinadora d’associació i no quedar sempre prou clar que es tracta d’una entitat de segon nivell es van estudiar les diferents opcions per aconseguir aquesta representativitat essent la més factible la de modificar els estatuts per passar a ser federació.

En l'apartat del CeDRe repassem com també es va adequar el servei a la pandèmia i  com finalment s'ha aconseguit que pràcticament es mantinguin els préstecs i els assessoraments, respecte l'any passat. D'una banda es va fer acompanyament a centres, famílies i educadores, posant a disposició de tothom i sota el títol de #elcedreacasa, activitats, dinàmiques, materials pedagògics i jocs que es poden dinamitzar i dur a terme directament des de casa i sense necessitat de massa materials. Es van fer 60 adaptacions de jocs i tallers per ser jugats a casa. Al 2020 s'ha arribat a gairebé un miler d'usuàries del CeDRe.

Podeu consultar aquí la memòria digital o recollir-la en paper el dia dissabte 5 de juny, a la Jornada Anual.