23/05/2022

2021: Postpandèmia i adaptació

El 2021 vam començar a sortir de la pandèmia. Això sí, enmig de moltes incerteses i amb la introducció de no pocs canvis en les maneres de treballar, que posen la tecnologia al centre de l'acció solidària. 

Un cop passada la fase aguda i el confinament per la pandèmia de la covid-19, veiem com alguns canvis han vingut per quedar-se definitivament. El teletreball que ha permès continuar el nostre dia a dia i les reunions virtuals, formen part de la nova realitat. Són algunes de les observacions que trobareu a la memòria 2021 de la Coordinadora que podeu consultar digitalment.

Al 2021 també hem fet un pas important a nivell burocràtic que ens ha fet passar d'associació a federació -amb el conseqüent canvi en l'estatus jurídic que implica- i que ens ha permès canviar de nom legal: de Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat a, per fi, Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme

D'entre les campanyes novedoses de sensibilització del 2021, destaquem la campanya conjunta feta amb Justícia i Pau Girona i Agenda Llatinoamericana per commemorar i posar en valor les causes de Pere Casaldàliga, en el primer aniversari de la seva mort. I de les sorgides i impulsades per l'equip tècnic: la posada en marxa dels I Premis literaris Antònia Adroher coorganitzats amb Òmnium GIronès i el Gremi de Llibreters de Catalunya, i focalitzats en el Dret a la Salut, i l'inici, també, d'una campanya coimpulsada amb la Diputació de Girona per dur el treball dels ODS als instituts de secundària de la demarcació de Girona. 

En l'apartat dedicat al CeDRe veureu que com tot i mantenir el préstec tancat del 13 de març al 15 de juliol per mesures sanitàries derivades de la covid, s'han assolit els gairebé 390 préstecs, i hem sumat 52 noves usuàries, fregant el miler. Una tendència a l'alça que consolida el CeDRe com un centre de recursos de referència a tot Catalunya.

En la memòria del 2021 que vam repartir a la Jornada Anual hi trobareu tot i això i molt més. Hi tenim, per exemple, un petit àlbum de la jornada anual d'aquell any i dues dobles pàgines per fer una pinzellada de la vostra activitat solidària perquè la Coordinadora la féu vosaltres, amb les vostres accions.