Notícies

14/12/2021

21 entitats gironines opten al Fons Específic

Per cinquè any consecutiu, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha posat en marxa la convocatòria de subvencions destinades a l'enfortiment de les capacitats del teixit associatiu de les comarques de Lleida i Girona. A la demarcació de Girona, s'hi han presentat 21 entitats, quatre més que l'any anterior. 

Si bé n’hi ha algunes que no han repetit també hi ha sis entitats que s’hi han presentat per primera vegada, la majoria d’elles són incorporacions recents a la Coordinadora d'ONG Solidàries.

En el conjunt de l'entitats presentades, hi trobem entitats de l’Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès. Majoritàriament les entitats han demanat el fons per destinar-lo a l’àmbit estructural, per pagar el personal en molts de casos, però també per aconseguir eines que els permetin millorar els projectes que ja estan duent a terme d’Educació per a una Ciutadania Crítica o de suport a persones amb els drets vulnerats.

Una de les novetats de la convocartòria d'enguany ha estat l'ampliació dels àmbits d’actuació, amb la incorporació de la incidència política internacional, una possibilitat a la que s’han acollit quatre de les entitats presentades.

El Fons Específic és una línia de subvencions que també es convoca a la demarcació de Lleida, demarcació a la qual s’han presentat 17 entitats, i que té com a objectiu incrementar i enfortir les capacitats d’acció i incidència d’una manera adequada i coherent a les realitats i necessitats del territori. Es tracta d'un fons vehiculat conjuntament amb les coordinadores d’ONGD de Lleida i de Girona, adreçat a subvencionar entitats que habitualment no es presenten a les convocatòries ordinàries de l’ACCD tot i tenir una elevada capacitat d’incidència en el seu entorn social immediat i amb un elevat compromís en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans. 

Està previst que passat festes es publiqui la resolució provisional.