09/02/2015

Acollida sociolingüística de persones nouvingudes

La Fundació SER.GI, Càritas Diocesana de Girona i ACEFIR (Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca) posen en marxa el curs «L'acollida sociolingüística de persones nouvingudes», que neix amb la voluntat d’oferir una formació a les persones que treballen o col·laboren en entitats i institucions dedicades a l’acollida i l’aprenentatge de segones llengües amb persones immigrades. El curs començarà el proper 6 de març i ja s'han obert les inscripcions.

En els últims anys, la crisi ha posat de manifest, les mancances formatives que pateixen algunes de les persones del col·lectiu immigrat, i les dificultats que això els afegeix, a l’hora de trobar feina. Diferents iniciatives públiques i d'àmbit social, han treballat per facilitar l'accés a la formació més bàsica i ajudar a disminuir l'escletxa educativa que presenten les persones que han tingut menys possibilitats.

El programa dissenyat ara per les tres entitats,s'adreça a persones, tant professionals com voluntàries, que treballen en l’acollida sociolingüística de les persones joves i adultes migrades, perquè tinguin una formació que els permeti ser més eficaces en la seva actuació.

El curs s'iniciarà el 6 de març de 2015 i es tancarà el 9 de maig del mateix any. Aquest curs té el reconeixement de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació, programa i inscripcions, aquí >>