05/05/2020

Apropar-se al Sud des de la formació

Finalment no hi hauran Camps de Solidaritat aquest 2020. SETEM Catalunya ha decidit anul·lar les estades al Sud previstes per a l'estiu, davant la incertesa a l'hora de garantir la seguretat sanitària arreu del món. 

És la primera vegada, en els seus 28 anys de recorregut, que no es fan els Camps de Solidaritat. Tot i això, des de l'entitat volen donar continuïtat al projecte i seguir " treballant amb les sòcies i les contraparts per reivindicar un món més just i igualitari.", asseguren des de SETEM per a qui ara és important "analitzar, debatre, reflexionar i sensibilitzar-nos sobre les desigualtats Nord-Sud" creades per l'actual sistema capitalista i les injustícies que aquest genera. 

És per això que han decidit adaptar la Formació Apropar-se al Sud en format en línia (virtualment) per fer-la accessible i oberta a tothom (sòcies i persones interessades), i convertir-la en un canal transversal amb temes tan rellevants com la justícia global, la sostenibilitat, el feminisme, la interculturalitat o l'ètica de la solidaritat. 

El curs començarà el pròxim 25 de maig i comptarà amb referents com l'Arcadi Oliveres o la Rosa Cardús.  El curs també inclourà  els projectes i les realitats de les contraparts i comunitats amigues que acullen els Camps de Solidaritat, així com la feina de sensibilització que es fa a través de les campanyes de SETEM Catalunya. L'entitat ofereix també una formació específica de voluntariat i activistme de cares als mesos d'octubre i novembre.

Podeu accedir al programa formatiu complet Apropar-se al Sud aquí

Setem Catalunya ha abaixat el preu del curs fins a 75 euros per a tothom que el vulgui fer,  i serà gratuït per a les sòcies.

Actualitat relacionada