22/10/2018

Ara fa...19 anys

Aquesta setmana que comencen les Fires de Sant Narcís, no podíem escollir cap foto més adient. És de fa 19 anys i mostra la darrera vegada en què la Coordinadora va disposar de barraca a La Copa de Girona. La decisió de no tornar a participar-hi es va prendre després d'un intens debat entre les entitats solidàries, sobre la contradicció entre els valors que defensa la Coordinadora i els que implicava la participació a barraques.

En aquell debat es va considerar que vendre alcohol com a via de finançament de les accions de sensibilització era un contrasentit. Hi havia, però, d'altres motius que van contribuir a posar punt final a la presència de la Coordinadora a les barraques: els costos que implicava poder tenir barraca, tant l'econòmic com pel volum de persones voluntàries que calia posar en torns llarguíssims, així com la impossibilitat de canviar les normes per poder ser a la Copa com era, per exemple, escollir el proveedor de les begudes.

La imatge mostra una de les reividincacions històriques de la Coordinadora d'ONG Soldiàries a l'Ajuntament de Girona: destinar el 0,7% dels ingressos propis a la partida de cooperació al desenvolupament i solidaritat.

Eldimoni.com va fer dos articles sobre el debat de ser o no ser a La Copa, que podeu llegir a continuació: