15/11/2022

Aturem totes les guerres!

"Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra, la gent aturarem els governs", aquest és el lema de la campanya Aturem Les Guerres a la que s'ha adherit la Coordinadora d'ONG Solidàries, a proposta de les seves entitats.

Des de fa dues setmanes la campanya aturemlesguerres.cat s’està duent a terme a diversos municipis i ciutats del territori català, amb concentracions per exigir la fi de totes les guerres i la priorització del treball de pau i de noviolència. I és que durant el 2021 es va comptabilitzar, una trentena de conflictes armats actius al món, a més del d'Ucraïna i Rússia, i l'amenaça de guerra nuclear ha ressonat cada força al llarg dels últims mesos. 

Les entitats de la Coordinadora ens comprometem a: 

  • No donar cap suport ni justificació a les guerres
  • A reunir-nos davant dels governs perquè aturin les guerres
  • A posar les bases d’agrupacions civils de defensa territorial noviolenta

És en aquest sentit que convoquem a una concentració aquest dimecres, 16 de novembre, a les 13.15h, davant l’Edifici de la Generalitat a Girona. 

 

A més del treball de pau i noviolència, la campanya inclou ara el treball contra l’emergència climàtica, en tant que un tema urgent i ineludible al qual la nostra classe política ha de fer front i en tant que les guerres tenen un cost mediambiental que no ens podem permetre.