20/06/2013

Busqueta presenta els voltors

Una cinquantena de persones van assistir ahir a la tarda a la Casa de Cultura de Girona a la presentació del llibre L'hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada, de l'activista i economista, Josep Manel Busqueta. L'acte va començar de manera emotiva amb un recordatori i un minut de silenci en memòria del company Toni Lecha, històric sindicalista, independentista i militant d'esquerres, i membre actiu de la Xarxa pels Drets Socials, mort la nit anterior.

En la introducció, el periodista Dani Chicano va ressaltar el caràcter didàctic del llibre de Busqueta i el fet que, a més d’analitzar el sistema capitalista, proposi alternatives factibles per superar-lo. Alhora el va posar com un exemple del que haurien de fer els periodistes:  informar.

Posteriorment, Busqueta va explicar d’una manera clara i entenedora el funcionament del model capitalista i el procés iniciat durant la transició, que havia conduit l’Estat espanyol a la situació actual. Busqueta, que és membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, va exposar també les alternatives que hi ha per superar el sistema,  fent èmfasi en la unitat d’acció de la ciutadania, destacant elements com la banca ètica i el cooperativisme, i posant d’exemple els països de l’ALBA.

El públic també va poder interpel·lar l’autor , i generar, així, un ric debat que va tenir la seva continuïtat en el sopar posterior que alguns dels assistents van mantenir amb l’economista al Casal Independentista El Forn coorganitzador de l’acte, juntament amb la Xarxa pels Drets Socials.