13/12/2011

Celebració del Dia Internacional dels Drets Humans

El passat dissabte 10 de desembre, es va celebrar el 63è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquesta setmana, algunes entitats de les comarques gironines han programat actes per commemorar la data. Hi ha programada una xerrada sobre poder econòmic i drets humans, i una altra sobre el conflicte afganès.

>> ACTES

Xerrada «El poder econòmic també retalla els drets humans». Girona. Dimecres, 14 de desembre, a les 20h, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura. A càrrec de Jaume Botey i Vallès, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), vinculat a nombrosos moviments socials. Hi haurà testimonis afectats que explicaran la seva experiència. Organitza: Justícia i Pau. Més informació.

Xerrada-debat sobre el conflicte afganès. Girona. Dijous, 15 de desembre a les 19h, a la seu del Col·legi d'Advocats (plaça Jaume Vicens Vives, 4). L'acte comptarà amb la presència del politòleg Josep Baqués Quesada i la sociòloga afganesa Samia Walid. Organitza: Comissió de Drets Humans de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats a Girona en col·laboració amb la Creu Roja. Més informació.

 

>> ARTICLES

Una declaració solemne. De Glòria Valeri. Publicat a El Punt. «Dissabte passat va fer 63 anys que les Nacions Unides, després de la catastròfica experiència de l'Holocaust i de la II Guerra Mundial, van aprovar solemnement la Declaració universal dels Drets Humans com a guia i referència de governants i governats». Llegiu l'article complet.