13/03/2023

Colònies per a mainada sahrauí amb diversitat funcional

A més de cercar famílies acollidores per a Vacances en Pau, des d’aquest estiu ACAPS Girona ofereix la possibilitat de fer voluntariat amb infants del Sàhara Occidental amb diversitat funcional, en el marc del projecte Wani Bik. 

Si per a la població infantil dels camps de refugiats del Tinduf la situació és molt dura, per a la mainada amb diversitat funcional, encara ho és més. La iniciativa d’ACAPS Girona neix com una extensió del projecte de l’ONG basca Rio de Oro Durangaldea, que ja fa temps que acull mainada que precisa d’atencions especials. Són nens i nenes amb diversitat funcional per a qui calen accions específiques que afavoreixin la comunicació i la integració, com a via de prevenció i erradicació de la seva marginació i per afavorir la seva autonomia.

Igual que Vacances en Pau, les colònies d’estiu Wani Bik tindran una durada de dos mesos i s’adreça a nenes i nenes d’edats entre els 6 i 13 anys. Però en comptes de ser acollits en famílies gironines, la mainada s’estarà allotjada al Centre d’educació especial Palau on s’hi fan també les colònies.

Tant Wani Bik com Vacances en Pau tenen com a objectius, allunyar la mainada dels camps de refugiats durant els mesos que hi fa més calor, amb temperatures extremes que poden arribar als 50ºC. Es vol, també, aprofitar la seva estada per proporcionar-los una alimentació rica en vitamines i proteïnes difícil de subministrar als camps de refugiats i aconseguir que s’ho passin molt bé durant la seva estada a Girona.

Vacances en pau, en marxa

Pel que fa a les estades d’estiu per a mainada sahrauí a la demarcació de Girona, ACAPS Girona ha començat la recerca de famílies interessades en acollir algun nen o nena sahrauí. La propera xerrada informativa serà el proper dijous 23 de març, a les 18,30h, al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Si esteu interessats en acollir algun infant durant l’estiu, també podeu posar-vos en contacte al tel. 696 322 260

Voluntariat a Wani Bik

Si sous monitors/es o veniu del món del lleure i teniu ganes de fer un voluntariat a Wani Bik aquest estiu, contacteu amb wanibikg@gmail.com o bé féu un misstage directe per instagram al compte: wanibik_girona