02/10/2017

COMUNICAT: Rebutgem la repressió policial envers la voluntat democràtica

Les entitats que formem part de la Coordinadora d’ONG Solidàries condemnem enèrgicament la violència brutal i desproporcionada utilitzada per les forces de seguretat espanyoles per intentar impedir el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. El que vam viure ahir a Catalunya és una salvatjada orquestrada per un govern espanyol, sense recursos, al·lèrgic al diàleg i que avantposa l’ús de la força a la política.

Tot el nostre suport per a les més de 800 víctimes de la repressió policial amb la que es va reprimir la voluntat de la ciutadania a votar. Ahir vam presenciar, amb ràbia i indignació, la violació inadmissible dels drets civils i polítics de la societat catalana. Desitgem que totes les persones que han estat víctimes d’aquesta violència es recuperin ben aviat i les animem a denunciar totes i cadascuna de les agressions rebudes.

Davant l’agressió brutal, desproporcionada i fora de lloc a la que hem assistit, exigim una resposta contundent per part de la ciutadania, per part del nostre govern, i també de tota la comunitat internacional. En aquest sentit, considerem imprescindible que es denunciï la violació sistemàtica de drets fonamentals i de les llibertats democràcies que està patint Catalunya, per part del govern espanyol, al Tribunal de Drets Humans de la Haia. Exigim que la Unió Europea i les Nacions Unides prenguin partit i abandonin el seu silenci vergonyós.

El dret a la informació referent a l'1 d'octubre ha estat completament vulnerat. Hem de denunciar la manipulació informativa miserable per part d'uns quants mitjans de comunicació espanyols i exigim la seva rectificació.

A la Coordinadora d’ONG Solidàries creiem que els valors de la llibertat, la igualtat, la justícia i la solidaritat han de ser prioritaris per a tothom i ahir el govern espanyol ens va demostrar que no els comparteix, amb un ús de la força completament fora de lloc. A la Coordinadora defensem la democràcia com a sistema polític i social, i treballem per fer‐la cada dia més real i participativa. El govern espanyol ha demostrat un menyspreu absolut cap al dret a decidir, negant-se reiteradament a permetre que la població catalana l’exercís i intentant avortar de manera violenta el referèndum d’autodeterminació d’aquest 1 d’octubre.

Ens sumem a la crida a l’aturada de país convocada pel demà 3 d’octubre i convidem tothom a sumar-s’hi, com a expressió de rebuig a la violència exercida per les forces de seguretat espanyoles contra la ciutadania pacífica. Convoquem també la ciutadania a manifestar-se avui dia 2 d’octubre, a les 12 del migdia, davant dels centres de treball i els ajuntaments.

Des de la Coordinadora apostem per un sistema democràtic que avantposi el diàleg a la força, la defensa dels drets fonamentals i les llibertats a la repressió, la política a l’autoritarisme. Davant la força, exigim diàleg, pacte, i estratègies de l'acció no‐violenta per a la resolució dels conflictes. Exigim a l’Estat espanyol i a Europa que s’asseguin a dialogar amb el govern de la Generalitat. Exigim, també, que se’n vagin els cossos policials repressors que han atacat la democràcia a Catalunya.

Comarques gironines, 2 d'octubre de 2017