30/01/2011

Cooperació escolar entre mestres de Girona i Xauen

Una cinquantena de professors de les comarques gironines i del municipi de Xauen (Marroc) van participar el passat diumenge en una jornada de formació a Girona. L'activitat forma part d'un programa d'intercanvi, que clourà el proper mes de febrer amb la visita del grup gironí al Marroc. Durant la jornada, l'equip tècnic d'Educació pel Desenvolupament de la Coordinadora d'ONG Solidàries va oferir als participants un taller sobre diversitat, pau i cooperacio escolar.

Aquesta és la segona edició de l'intercanvi i formació entre professors de Girona i Xauen, que organitzen conjuntament l'entitat Codenaf-Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO. Els organitzadors afirmen que "la cooperació és una gran oportunitat per a l'intercanvi d'experiències i que la iniciativa d'aquest intercanvi de professors marca una nova metodologia en el camp social i educatiu a Catalunya.

L'estada del professorat marroquí a Girona acabarà avui dimarts, després de tres dies de trobades i intercanvis. El proper mes de febrer, l'expedició gironina, formada per 38 professionals, viatjarà a Xauen, on visitarà tallers i projectes socioeducatius, escoles i instituts, tal com han fet els seus col·legues. Durant la visita, s'establiran contactes amb associacions i també es portaran a terme trobades amb professors, directors d'escoles i responsables d'ensenyament, i també es faran visites guiades de caràcter turístic.